Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)

Zlatan odsvirao kraj: Zbogom fudbalu i forza Milan

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 00:08

Posle 24 godine okačio kopačke o klin

Večeras mu je čitav San Siro klicao, pošto je bilo izvesno da završava svoj drugi mandat u dresu Milana. A onda je uzeo mikrofon u ruke i izustio: "Došlo je vreme da kažem zbogom fudbalu, ali ne i vama".

Zlatan Ibrahimović je u 42. godini rešio da stavi tačku na impresivnu igračku karijeru. Profesionalac je postao 1999. u Malmeu, a u penziju odlazi 24 godine kasnije kao idol Rosonera.

Izabrane vesti

"Mnogo je sećanja i emocija na ovom stadionu. Kada sam prvi put stigao, dali ste mi sreću. Drugi put, dali ste mi ljubav. Hvala mojoj proodici i svima koji su mi bili blisku na strpljenju. A hvala i mojoj drugoj porodici. Igračima, treneru i njegovim saradnciima zbog odgovornosti koju su mi dali. Hvala i direktorima na ukazanoj prilici. Na kraju, iz srce, hvala navijačima. Dočekali ste me otvorenih ruku i ostaću Milanista čitavog života. Vreme je da kažem zbogom fudbalu, ali ne i vama. To je previše teško, previše je emocija. Videćemo se, ako budete imali sreće. Forza Milan i zbogom", rekao je Ibra, trudeći se da zadrži suze.

U Milan se vratio u januaru 2020. godine i skupa postigao 93 pogotka na 163 nastupa, usput osvojivši dve titule u Seriji A (2011. i 2022).

Tokom trofejne karijere je nastupao i za Ajaks, potom Juventus, Barselonu, Pari Sen Žermen, Mančester junajted, LA Galaksi i Inter. Tresao je mreže u 511 navrata i osvajao šampionske titule u četiri različite zemlje.

Dva puta je bio šampion Holandije (2002. i 2004), dva puta je bio na vrhu Serije A i sa Juventusom (2005. i 2006), još tri puta sa Neroazurima. Sa Barselonom je pokorio i Primeru (2010), a sa PSŽ-om je podigao četiri šampionska pehara u Francuskoj. Nedosanjana mu je ostala samo Liga šampiona, ali je sa Junajtedom 2017. stigao do trona u Ligi Evrope, dok je u dresu Blaugrane bio i prvak sveta.

Čak 11 puta je bio nominovan za Zlatnu loptu, ali je nijednom nije osvojio (2013. bio četvrti). Zlatna kopačka je završila u njegovim vitrinama 2012.

Za reprezentaciju Švedske upisao je 122 nastupa i postigao 62 pogotka, što je najbolji rezultat u istoriji državnog tima ove skandinavske zemlje.


tagovi

Zlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara