Zlatan otvorio spektakl, pa sve upropastio! Eriksenova lepotica odvela Inter u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 22:52

Nerazuri od 0:1 do 2:1 i zasluženog prolaska u polufinale Kupa Italije

Ibrahimović je bio spreman za spektakl, otvorio je derbi efektnim golom, ali je na kraju dozvolio sebi da ga pregaze emocije, što mu se u karijeri retko kad dešavalo. Prvo je bespotrebno ušao u klinč sa Romeluom Lukakuom u finišu prvog poluvremena, kada je zaradio prvi žuti karton, a onda je u 58. minutu napravio nesmotren faul nad Barelom i zaradio drugi žuti karton. Inter je to iskoristio, izjednačio golom Lukakua sa penala, a onda sjajnim udarcem Kristijana Eriksena iz slobodnog udarca u sedmom minutu nadoknade stigao do plasmana u polufinale - 2:1 (0:1).

Dancu je ovo bio najvažniji trenutak u dresu Nerazura. Ušao je tek u 88. minutu, kao jedan od poslednjih aduta Antonija Kontea, a onda je na delu pokazao temperamentnom strategu da se pošteno ogrešio o njega. Inter je posle svega viđenog, broju šansi i dešavanjima na terenu zaslužio pobedu, ali mnogo toga ide na dušu Zlatanu Ibrahimoviću, koji je zaslužio epitet tragičara utakmice.

Izabrane vesti

Milan nije blistao, ali je odlično otvorio utakmicu i delovao potpuno stabilno na terenu. Sve je krenulo dobrim pokušajem Rafaela Leaa na samom startu, potom je zapretio i Ibrahimović, a onda je u 33. minutu na delu svoju prvu asistenciju u dresu Rosonera zabeležio Sualiho Meite. Francuz je odlično spustio loptu za Ibrahimovića, koji je udarac sakrio od svojih čuvara, ali i skamenjenog Handanovića. Udarac sa ivice kaznenog prostora završio je u donjem desnom uglu Interovog gola.

Obračun između Lukakua i Ibrahimovića kao da je doneo ogromnu dozu samopouzdanja Interovim igračima u drugom poluvremenu. Nerazuri su zapretili i u samom finišu prvog poluvremena preko Brozovića, dok je na startu drugog poluvremena odličnu šansu imao Aleksis Sančez. Posle isključenja Ibrahimovića, koji je u kobnom 57. minutu bespotrebno krenuo da udvoji Barelu i spotakao ga, Interovi napadi su postali uraganski. Lukavi vezista Intera je bio heroj iz senke Konteovog tima, pošto je upravo on oboren u 70. minutu, kada je dosuđen jedanaesterac. Lukaku je snažno opalio po lopti i njegov udarac se od prečku odbio u mrežu Milana.

Rosoneri su gubili snagu u finišu meča, ali je posle prilika koje su imali Lautaro i Lukaku delovalo da će uspeti da izbore predužetak. Ipak, u sedmom minutu nadoknade se prosto nacrtala situacija za Eriksena, koji je na fantastičan način postigao svoj prvi gol iz slobodnog udarca u dresu Intera.

KUP ITALIJE, ČETVRTFINALE:

Utorak:

Inter - Milan 2:1 (0:1)

/Lukaku 71, Eriksen 90+7 - Ibrahimović 31/

Sreda:

17.45: (1,92) Atalanta (3,60) Lacio (3,90)

20.45: (1,25) Juventus (6,25) Spal (11,0)

Četvrtak:

21.00: (1,35) Napoli (5,30) Specija (8,00)


tagovi

Zlatan IbrahimovićRomelu LukakuKristijan Eriksen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara