Zlatan više neće da ćuti: Ovo nije veliki Milan, igram skoro za džabe, ja nisam igrač za Ligu Evrope! Ko je taj Rangnik?

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.07.20. | 08:52

Šveđanin otvorio dušu

Sada kada to mnogo ne vredi, Milan pruža najbolje partije u sezoni. Rosoneri su u poslednja četiri kola upisali pobede protiv Lacija, Rome i Juventusa što je ranije bilo nezamislivo. Nisu izgubili nijedan meč od nastavka sezone i igraju odličan fudbal. Šteta, što to sada malo šta vredi... Milan je odavno ispao iz trke za Ligu šampiona, a u Ligu Evrope mu se i ne ide preterano.

Ključni čovek u Milanovom preporodu u nastavku sezone je Zlatan Ibrahimović koji postiže golove, deli asistencije i pravi razliku na terenu. Iako ima 38 godina, Šveđanin je i dalje klasa. Ponajbolji igrač u Milanu. Sa njim u timu, Milan osvaja 1,9 bodova po meču, a bez njega je taj prosek 1,4. Zimus je došao na nagovor tadašnjeg direktorskog tandema BobanMaldini i potpisao ugovor do kraja sezone uz obećanje da će mu saradnja biti produžena na još godinu dana.

Izabrane vesti

„Zašto sam se vratio? Samo iz strasti... Skoro da igram džabe. Govorili su da je najlakše zavšiti karijeru u Americi pa sam se zato vratio u Milan. Onda je sve zaustavljeno zbog korona virusa i pomislio sam da neka viša sila ne želi da nastavim sa fudbalom. Nadovezala se i povreda lista. Ali, posle dva dana sam rekao sebi: ’Vratićeš se!’. Ibra vam je takav. Ibra je rođen da igra fudbal. I dalje je najbolji u tome“, kaže Ibrahimović na početku velikog intervjua za Gazetu delo sport.

Iako po svemu prikazanom na terenu zaslužuje da i naredne sezone nosi dres Milana, sve su glasnije priče da će mu se Milan zahvaliti. Ljudi koji su ga doveli, više nisu tu. Boban je otišao, Maldini ide, a o svemu u klubu se pita ’američki čovek’, generalni direktor Ivan Gazidis koji je već napravio strategiju kako da od leta promeni Milan. Dgovorio je dolazak trenera Ralfa Rangnika koji će podmladiti ekipu i kroz Milan razigravati talentovane igrače. Ibrahimovića niko ne vidi u tim planovima.

„Hajde da sačekamo dva meseca i da vidimo kako ću se osećati. I da vidimo šta će se dešavati u klubu. Iskren da budem, ako će biti ovako kako trenutno izgleda, onda je teško zamisliti da ću i naredne sezone igrati za Milan. Ibra nije igrač za Ligu Evrope i Milan nije klub za Ligu Evrope“, poručuje Šveđanin.

Javna je tajna da je Ibrahimović imao prilično neprijatan razgovor sa direktorom Gazidisom   i da mu je svašta rekao u lice.

„Pričao sam u svoje ime i ime cele ekipe. Bilo je to neophodno sučeljavanje, a ne moj hir. Želeo sam neke odgovore što se tiče moje budućnosti i Milana kao kluba. Rekao sam mu da ovo nije više onaj veliki Milan u kojem sam bio, ali i da moramo dati sve od sebe i u ovoj situaciji. Ibra je tu i Ibra razmišlja. Moram da budem tu i pokažem snagu ili ćemo izgubiti navijače“.

Vidi li sebe u planovima Ralfa Rangnika?

„Ko je Ralf Rangnik? Ne znam ko je taj čovek“.

Na pitanje vidi le sebe u nekom drugom klubu, odgovara:

„Ne znam da li ću igrati za drugi klub posle Milana. Nikad ne zatvaram vrata, ali to može sam da bude klub u kojem ću da komandujem na terenu i u kojem se drži do date reči. I dalje imam veliku strast za ovo što radim“. 


tagovi

Zlatan IbrahimovićRalf Rangnik

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara