Igor Zlatanović (©MN Press)
Igor Zlatanović (©MN Press)

Zlatanović kao konkurencija Perici i Emonu, Standard spreman da plati 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 16:48

Srpski napadač bi mogao da se preseli iz Netanje u Lijež

Ponikao je u Partizanu, ali ne i debitovao za prvi tim. Preko Teleoptika je Igor Zlatanović stigao u Radnik iz Surdulice i nakon dve vezane sezone s dvocifrenim brojem superligaških golova (po 13) - od ukupno tri provedene na jugu Srbije - kupila ga je Majorka. Španci su platili nešto više od 1.000.000 evra za transfer tadašnjeg mladog reprezentativca Srbije, ali su ga odmah poslali na pozajmicu u Numansiju, pa onda i u Kasteljon. Solidnim partijama u Segundi privukao je pažnju Makabija iz Netanje i pre dve godine kao slobodan igrač otisnuo se u Izrael.

Prošle zime se Igor Zlatanović dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, navodno je transfer bio jako blizu realizacije, ali se nije dogodio. Ostao je Užičanin u Makabiju do kraja sezone, sakupio 15 golova i četiri asistencije u 34 nastupa izraelskog prvenstva, a belgijski mediji sada pišu da bi mogao u Standard iz Liježa, za iznos između 1.000.000 i 1.500.000 evra.

Izabrane vesti

Navodno trener Karl Hefkens želi pokretnijeg napadača nego što su Stipe Perica i Reno Emon i naređenima je tražio da dovedu 25-godišnjeg Srbina. Pomenuti tandem nije se proslavio prošle sezone, s tim da treba istaći da je Emon imao i dosta problema sa povredama.

U slučaju dolaska, Zlatanović će pokušati da pomogne klubu iz Liježa da se vrati na evropsku mapu, pošto je prošlu sezonu belgijskog prvenstva završio na sedmom mestu, a potom nije uspeo da se kroz doigravanje domogne Lige konferencije. Poslednji put Standard je igrao na međunarodnoj sceni u sezoni 2021/2021 kada se, između ostalih i preko Vojvodine, domogao grupne faze Lige Evrope. U konkurenciji Rendžersa, Benfike i Leha zauzeo je treće mesto.



tagovi

Igor ZlatanovićLetnji prelazni rok 2023Standard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara