Ćiro Imobile (©Shutterstock)
Ćiro Imobile (©Shutterstock)

Zlatna kopačka čeka na Imobilea, Roma igra za duži odmor

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.07.20. | 14:02

Milan u 10 kola posle korone neporažen, a postigao je isti broj pogodaka kao i u 26 prethodnih rundi

Serija A je gotovo bez nedoumica. Prvak je poznat i ne menja se skoro već deceniju, znaju se i imena četiri učesnika Lige šampiona, tri u Ligi Evrope, kao i dva tima koja se sele u Seriju B. Čeka se samo epilog borbe za vicešampionsku poziciju, kao i za peto mesto, odnosno za jedinu preostalu kartu za niži rang.

Sinoćnji rezultati i pobede Intera i Atalante nad Napolijem, odnosno Parmom nagovestili su da je Nerazurima iz Milana i Bergama stalo da završe kao drugoplasirani, a večeras će biti prilika da vidimo razmišlja li i Lacio tako. Četa Simonea Inzagija suočava se sa Brešom, koja je ostala bez ikakvih šansi za opstanak (19.30). Ako ništa drugo, barem bi Ćiro Imobile mogao ozbiljno da shvati Leonesu, jer je trenutno prvi strelac lige sa 34 pogodaka, dok je drugi na listi Kristijano Ronaldo sa 31. Ujedno, Italijan ima isti broj pogodaka kao i Robert Levandovski u trci za najprestižniju individualnu nagradu - Zlatnu kopačku, s tim da je Poljak završio ligaški deo sezone sa Bajernom.

Izabrane vesti

Roma u poslednja dva kola Serije A igra za duži letnji odmor i direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Rimljani trenutno drže petu poziciju koja im ispunjava pomenute ciljeve, ali da bi tu ostali, nedostaje im još jedan trijumf. I prva prilika je gostovanje nezainteresovanom Torinu koji je obezbedio opstanak...

Vučica ima četiri boda više od Milana uoči poslednjih 180 minuta, međutim, u poslednjem kolu ide na noge Juventusu, pa ne bi trebalo ništa da prepušta slučaju. Pogotovo što su Rosoneri bolji u međusobnom duelu, a on odlučuje u slučaju istog broja bodova. Računica je, dakle, jasna – pobeda protiv Torina, pa šta bude u poslednjoj rundi s Juveom. U tom slučaju ni poraz neće teško pasti Fonseki i njegovim momcima.

Torino nije izgubio kod kuće na prethodne tri utakmice, ali umeo je da zabrlja na svom stadionu, i te kako je umeo, kao nedavno protiv Atalante – 0:7. Roma je, opet, na prethodna dva gostovanja bila vrlo raspucana – 6:1 protiv SPAL-a i 3:0 sa Brešom. Vučica je slavila na pet od šest poslednjih utakmica i to je čini favoritom. Kada su u pitanju međusobni okršaji Torino je dobio samo jednom od 2007. A prethodna dva puta Roma je kao gost dobijala sa po 1:0. U prvom delu sezone Bikovi su se pevajući vratili sa rimskog Olimpika – 2:0.

Milan gostuje Sampdoriji i nada se slavlju, u nadi da će slaviti i iskoristiti eventualni kiks Rome. U postkoronarnom periodu Rosoneri privlače maksimalnu pažnju. Ostvarili su sedam pobeda i tri remija na 10 odigranih prvenstvenih duela, i ujedno posle pokretanja prvenstva postigli 28 golova, isto toliko koliko su Ibra i partneri postigli u prethodnih 26 kola.

Na teren će danas još jedan klub iz najvećeg grada Ligurije. Đenova ima priliku da matematički osigura opstanak, mada je ne čeka lak zadatak protiv Sasuola. U poslednjem kolu Neroverdi su postigli čak četiri gola protiv Napolija, koji su poništeni posle ponovnog pregleda. Ali, na dečake De Zerbija uopšte nema pritužbi tokom letnjeg perioda - oni pokazuju ukusan fudbal i čine da se neutralni navijači zaljube u ovaj tim. Sasuolo je u sedam od deset mečeva posle karantina postigao najmanje dva gola. Njegov večerašnji rival Đenova stacionirana je na 18. mestu, četiri boda ispred Lečea koji je prvi ispod crte. Kao i pre godinu dana, Đenovljani će verovatno završiti sezonu u najopasnijoj sredini Serije A. Naravno, Đenova ima veću motivaciju za ovaj duel, jer bi poslednji trzaj Lečea na gostovanju Udinezeu mogao dodatno da zakomplikuje stvari.


tagovi

Serija AMilanRomaLacioĆiro ImobileZlatna kopačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara