(©Reuters)
(©Reuters)

"Zlatni dečko" ostaje u Arsenalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 14:28

Bukajo Saka će biti predvodnik Tobdžija u Ligi šampiona

Arsenal je ove sezone sa izuzetno mladom ekipom napravio odličan rezultat, sledeće sezone će se posle dugo vremena takmičiti u Ligi šampiona, a najveće pojačanje Topdžija za narednu sezonu je činjenica da je Bukajo Saka produžio ugovor.

Krilni fudbaler je danas potpisao novi ugovor sa Arsenalom do leta 2027. godine, nakon što su prethodno klub i igrač postigli usmeni dogovor u februaru.

Izabrane vesti

Engleski "Zlatni dečko" je ove sezone statistički najkorisniji igrač ekipe, s obzirom na to da je učestvovao u 24 gola u Premijer Ligi. Postigao je Bukajo 13 golova, a asistirao za 11 i tako držao Arsenal na prvoj poziciji nekoliko rundi pre kraja prvenstva, dok Mančester Siti nije preskočio na tabeli ekipu Mikela Artete.

Saka u septembru puni 22 godine, a debitovao u sezoni 2018/19 u Ligi Evrope kada je ušao umesto Arona Remzija u pobedi protiv ukrajinske Vorskle (3:0). Iste sezone je upisao prve minute u engleskom šampionatu kada je Arsenal savladao Fulam (4:1) ,a ušao je pred kraj utakmice umesto Aleksa Ivobija.

Momak koji je prošao omladinsku školu Arsenala je već sledeće sezone, posle debitantske, odigrao 26 utakmica u Premijer Ligi. Postigao je jedan gol i pet puta asistirao, a njegov tim je završio na osmoj poziciji te godine, ali je su Tobdžije osvojile FA kup. Sledeću sezonu, 2020-21, opet su bili osmi, ali se Saka već nametnuo i uveliko važio za budućnost engleskog fudbala.

U sezoni 2022/23 ostaće upamćeno da je mlada ekipa Arsenala sa predvodnikom Artetom, veći deo prvenstva bila lider, a uz Saku izdvojili su se i Martin Edegard, Gabrijel Martineli pa čak i Gabrijel Žezus i zahvaljujući njima, Tobdžije će igrati sledeće sezone u najelitnijem evropskom takmičenju. 



tagovi

Bukajo SakaArsenalPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara