Mehdi Taremi (©Reuters)
Mehdi Taremi (©Reuters)

Zmajevi opet bez Grujića, Porto više nema pravo na kiks

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 15:04

Primeira: Šampion pod imperativom pobede na gostovanju Maritimu. Srpski reprezentativac i dalje van stroja. Derbi u Lisabonu, Lavovima stiže zahuktala Braga (22.15)

Benfika kolo vodi ove sezone u Portugaliji. Ima čak 10 bodova više od drugoplasirane Brage, šampion Porto ima 11 bodova manje, ali Orlovi imaju čak dve utakmice više od Zmajeva. Četa Serža Konseisaa imala je nekoliko kikseva ove sezone u Primeiri, ali ako želi da odbrani tron mora da slavi večeras (20.00) u gostima protiv Maritima.

Porto je za vikend osvojio Liga kup Portugalije pobedom nad Sportingom, jedinim trofejom koji dosad velikan nije imao u svojim vitrinama. Zmajevi drže sva četiri trofeja – prvenstvo, Kup, Liga kup i Superkup Portugalije.

Izabrane vesti

Konseisao ne može da računa na mladog Brazilca Gabrijala Verona, letošnjeg pojačanja iz Palmeirasa, dok se u sastav Zmajeva vraća napadač Evanilson. Srpski reprezentativac Marko Grujić i Meikedo su i dalje van stroja zbog povreda.

20.00: (10,0) Maritimo (5,50) Porto (1,30)

Porto ima pet vezanih pobeda, a nije poražen još od 21. oktobra, kada je poklekao od Benfike (0:1) na Dragau. U prvom kolu portugalske elite su Zmajevi pobedili Maritimo sa 5:1, a dva gola je delo iranskog napadača Mehdija Taremija.

22.15: (1,95) Sporting (3,50) Braga (3,90)

Sporting je digao ruke od titule. Ne igra četa Rubena Amorima u formi, a cilj je treće mesto. Na Žoze Alvadlade večeras (22.15) stiže direktan rival za treću poziciju, Braga. Tim s Munisipala igra sjajno. Vezao je pet pobeda. Ove sezone ova dva kluba su dva puta igrali i bilo je čak 12 golova (po šest na oba duela). Lavovi su dobili u Lisabonu sa 5:0 u Kupu Portugalije, dok je na Kamenolomu na startu Primeire bilo 3:3.

---------------

Sve utakmice portugaske Primeire možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMEIRA – ZAOSTALI MEČEVI 18. KOLA

Sreda

20.00: (10,0) Maritimo (5,50) Porto (1,30)

22.15: (1,95) Sporting (3,50) Braga (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortoSporting LisabonPrimeiraPortugalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara