Tel i Salihamidžić (© FC Bayern)
Tel i Salihamidžić (© FC Bayern)

Zna Bajern gde da kupuje: Tamo gde su rasli Dembele, Kamavinga i Mendi ide 28.500.000 za špica

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 13:51

Matis Tel zvanično u Minhenu

Roazon park kao da se transformisao u kovnicu novca. Nekad je Ren na veliku scenu lansirao Petera Čeha i Šabanija Ndondu, u poslednjih pet godina Usmana Dembelea, Eduarda Kamavingu, Eduarda Mendija i Rafinju, da bi ovog leta realizovao dva unosna posla. Najpre je Vest Hemu prodao štopera Najefa Agera za 35.000.000 evra, da bi tokom utorka jutro potvrđen transfer mladog Matisa Tela u Bajern.

Klub iz Bretanje dobio je fiksnih 20.000.000 evra, sleduje mu još 8.500.000 u vidu različitih bonusa, a kako je reč o izuzetno darovitom napadaču, uvereni su na Francuzi da će ih Tel ostvariti, iako će mu predstojeća sezona biti maltene prva prava u seniorskom fudbalu, ako se zna da je u prethodnoj skupio tek 49 minuta na sedam mečeva Lige 1 za Ren.

Izabrane vesti

Mada, bio je sjajan kao kapiten omladinske reprezentacije Francuske, upečatljiv u mlađim kategorijama i zato je privukao pažnju Bavaraca.

Matis je jedan od najvećih talenata evropskog fudbala: brz, tehnički doteran, svestran napadač. Ove godine je postao prvak Evrope sa selekcijom Francuske do 17 godina i bio kapiten reprezentacije na završnom turniru u Slovačkoj. Dugo smo ga pratili i ubedili da predstojeće važne korake u karijeri napravi baš u Minhenu. Ponosni smo što smo ga privoleli, jer je dosta klubova želelo da ga dovede. Razvijanje Tilovog potencijala za nas predstavlja uzbudljiv projekat. Naravno, dečku je potrebno vreme, minuti i ritam, ali smo uvereni da je pred njim velika karijera“, pojasnio je Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bajerna.

Tela su želeli, između ostalih, Juventus i Real. Nivo isti ili sličan Bajernu, ali je 17-godišnji momak procenio da će za njega biti biti najviše strpljenja i razumevanja u Minhenu.

Bajern je jedan od najboljih klubova na planeti. Radujem se novom izazovu i daću sve od sebe za uspeh Bavaraca. Inspirisali su me razgovori sa direktorom Hasanom Salihamidžićem i ostalim čelnicima Bajerna. Posle tih razgovora sam shvatio da želim da dođem u Minhen“, istakao je Matis Tel, po potpisivanju ugovora do leta 2027.

 


tagovi

Bajern MinhenLetnji prelazni rok 2022Matis TelMatis Tel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara