Lionel Mesi (AFP)
Lionel Mesi (AFP)

Znaju se u dušu: Mesi, Suarez i Buskets patili u Nešvilu, pa se radovali u 95. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 05:27

Umalo da domaćin šokira Majamijeve zvezde u prvoj utakmici osmine finala KONKAKAF Lige šampiona

Napravio je Dejvid Bekam u Interu uz Majamiju malu Barselonu, a ta mala Barsa gostovala je noćas Nešvilu u prvoj utakmici osmine finala KONKAKAF Lige šampiona. Premijerno su ovo takmičenje igrali kako Lionel Mesi, tako i Luis Suarez i Serhio Buskets, a uprkos statusu favorita, nije im bilo lako na Geodis parku u Tenesiju. Patio je nekadašnji trio katalonskog kluba, pa se radovao u petom minutu sudijske nadoknade iako nije pobedio - 2:2.

Lako je igrati kada one sa kojima kombinujete poznajete u dušu. Ni sa jednim fudbalerom Lionel Mesi nije odigrao više mečeva u timu nego sa Busketsom (585), dok je sa Suarezom 262. put delio teren kao saigrač. Nije ni čudo da mu je Urugvajac sa lakoćom svojstvenom obavljanju svakodnevnih radni, ostavio loptu, pre nego što je u 52. minutu sevnula Leova levica sa ivice šesnaesterca - potez nebrojeno puta viđen u karijeri legendarnog Argentinca.

Izabrane vesti

Bio je to pogodak za najavu Interovog povratka, jer je, verovali ili ne, Nešvil prethodno došao do dva gola prednosti. Načeo je goste već posle četiri minuta igre Džejkob Šafelburg kojeg je okršaj sa vekikanima svetskog fudbala očigledno motivisao da odigra utakmicu karijere. Već početkom drugog dela, spektakularno je 24-godišnjak pogodio rašlje protivničkog gola.

Ipak, Mesi nije dozvolio paniku. Brzo je prepolovio zaostatak, a Inter se do sudijske nadoknade prilično mučio tražeći izjednačujući gol. Dominirali su gosti u posedu, ali nisu uspevali da nižu pretnje po gol domaćina. Sve do pred sam kraj utakmice.

Ne treba zaboraviti ni da su Suarez i Buskets odigrali preko 250 utakmica zajedno. Španac, iako je tokom karijere uglavnom imao neke druge zadatke, ovoga puta se našao u poziciji za centaršut, što je i učinio. Idealna lopta na trepavicu Suareza i zicer kakav Urugvajac ne prašta.

Nešvil je prokockao veliku šansu da obezbedi sebi povoljne uslove pred revanš. Zato će za šest dana na Floridi imati pakleno težak posao.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Utorak

Eredijano – Robin Hud 2:0 (1:0)

/Montes 32, Garza 84/

Sreda

Filadelfija Union – Pačuka 0:0

Orlando Siti – Tigres 0:0

Četvrtak

Nju Ingland Revolušn – Alahuelense 4:0 (2:0)

/Lima 28, Čankalaj 41, 50pen, Bajraktarević 55/

Hjuston Dinamo – Kolumbus Kru 0:1 (0:0)

/Matan 90+6/

Gvadalahara Čivas – Klub Amerika 0:3 (0:1)

/Kinones 15pen, Valdes 70, Martin 90+4/

Petak

Sinsinati - Monterej 0:1 (0:1)

/Vaskez 24/

Nešvil - Inter Majami 2:2 (1:0)

/Šafelburg 4, 47 - Mesi 52, Suarez 90+5/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Lionel MesiInter MajamiNešvilLuis SuarezBuskets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara