(© Reuters)
(© Reuters)

Znanje i sreća u obrnutoj srazmeri: Još jedna povreda Dibale, već osma za godinu dana

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.12.23. | 21:58

Romin plejmejker rano završio meč sa Fjorentinom

To što ume Paulo Dibala malo ko može. Isto tako, malo koji fudbaler na svetu trpi toliko zbog učestalih povreda. Argentinac je toliko malerozan, da se opet povredio.

Tokom prvog poluvremena susreta sa Fjorentinom, na kome je već na startu namestio gol za Romela Lukakua, napustio je teren već u 23. minutu. Sve posle duela sa Arturom Melom, kad se isprava činilo da je izvrnuo skočni zglob, a kasnije se ispostavilo da se držao u predel mišića zadnje lože, što bi mogla da bude loša vest za Žozea Murinja.

Izabrane vesti

Razlog: ovakve povrede znaju da odvoje fudbalere nekoliko sedmica od terena. A Dibala se u akciju vratio početkom novembra, pošto prethodno mesec dana nije igrao. Bila je to njegova sedma povreda nekadašnjeg člana Juventusa u dresu Rome, od oktobra 2022. I sad ova osma.

Zbog lakših ili težih povreda Paulo Dibala je propustio 121 dan. Dakle, četiri meseca uopšte nije bio u kombinaciji za tim. I sad ga opet čeka pauza.

Koliko je važan igrač za Vučicu svedoči podatak da je ove sezone u Seriji A dao četiri i namestio već šest golova. Na samo 11 utakmica.



tagovi

RomaPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara