Znate li da je Srbin najbolji strelac prvenstva mladih timova u Italiji?

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.11.23. | 18:25

Vanja Vlahović blista u redovima Atalantinog Primavera tima

Na mala vrata mladi srpski napadač Vanja Vlahović (19) stigao je u redove Atalante. Ali sudeći po partijama prikazanim u Primavera timu kluba iz Bergama, mogao bi uskoro da postane veliki projekat nekadašnjeg redovnog učesnika Lige šampiona, poznatog po savršenom skautingu.

Bivši Partizanov biser stigao je u redove Atalante početkom ove godine. Dobio je šansu da se dokazuje u Primaveri (šest meseci), iskorostio je i potom potpisao trogodišnji ugovor sa Boginjom provincije, uz mogućnost da se saradnja produži na još dve sezone.

Izabrane vesti

Partizan je inkasirao 500.000 evra za momka rođenog 2004. godine, koji se isticao u omladinskim selekcijama kluba iz Humske. Za omladinski tim Partizana je na 56 mečeva postigao 30 golova. A takav trend nastavio je i u Bergamu.

Za prvih šest meseci u dresu mladog tima Atalante postigao je šest golova. Dovoljno da parafira trogodišnji ugovor i nastavi sa usavršavanjem u mladom timu.

Ove takmičarske godine Vanja Vlahović je postigao osam golova na deset mečeva. Posebno je bio inspirisan prethodnog vikenda. U pobedi Atalante nad Juventusom (4:1) Vlahović je postigao dva gola. Takav učinak doneo mu je status prvog strelca prvenstva mladih timova u Italiji.

Bivši napadač Partizana trenutno je na koti osam. Prate ga Đakomo Korona iz Empolija sa sedam i Andrea Feraris iz Monce sa šest postignutih golova.


tagovi

Vanja Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara