Napadač Korintijansa Žo (Foto: Reuters)
Napadač Korintijansa Žo (Foto: Reuters)

Žo ne spava: Bivši napadač Sitija četvrtim golom u sezoni produbio agoniju Šapekoensea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.07.21. | 04:42

Brazil, Serija A: Dok ostali napadači Korintijansa poste, Žo nastavlja da rešeta

Jako je tvrd Korintijans ove sezone, teško prima golove, ali ih teško i postiže. Ipak, jedan fudbaler nema problem sa egzekucijom. Nekadašnji napadač Mančester Sitija i moskovskog CSKA Žoao Alves, poznatiji kao Žo, je četvrtim golom u sezoni srušio Šapekoense (1:0). Tako je postigao tačno polovinu golova Musketara posle 10 odigranih kola.

Šesti put zaredom fudbaleri Korintijansa nisu pretrpeli poraz. Bivši trener Liona Silvinjo polako postavlja stvari na svoje mesto, a izgleda da je najpre rešio da zategne odbranu. U tome je uspeo, njegova ekipa je primila najmanje golova u Brazileirau ove sezone, ali se muči na drugoj strani terena.

Izabrane vesti

Ponovo je Žo priskočio u spas, sjajno se snašao u kaznenom prostoru domaćina i posle maestralnog okreta prosto pocepao mrežu Šapekoensea. Doneo je tako tek treću pobedu Korintijansu ove sezone, a sa 14 bodova Timao je došao do 10. pozicije na tabeli. Mesto u šest sada je tri koraka daleko.

Desetkovani Šapekoense sa druge strane nije uspeo da dođe do prvog trijumfa u sezoni. Posle 10 odigranih mečeva ima četiri remija i čak šest poraza. Pretposlednji je na tabeli sa dva boda više od Gremija, koji pritom ima i dve utakmice manje. Samo zahvaljujući velikim problemima u kojima se velikan iz Porto Alegrea nalazi, Šapekoense nije na samom dnu tabele.

Ipak, partija protiv Korintijansa može da ulije nadu navijačima Šapekoensea. Njihovi ljubimci su odigrali ravnopravan meč sa najpopularnijim timom Sao Paula. Na momente su bili i bolji, ali nisu imali sreće, pritom je i iskusni Kasio bio prilično siguran među stativama Musketara.



Mogli su domaći igrači da budu u zaostatku već posle 10 minuta, kada je Vitinjo sjajno šutirao sa desetak metara, ali je Ribeiro još bolje intervenisao. Novu veliku šansu gosti su stvorilli u 30. minutu, Vital je praktično ostao sam u kaznenom prostoru rivala, imao je dovoljno vremena da se namesti na udarac, ali je poslao loptu preko gola Šapekoensea.

Kazna je mogla da stigne samo par minuta kasnije, ali je udarac Felipea Bašole otišao tik pored stative gola Korintijansa. Usledio je novi pokušaj domaćih igrača, ovoga puta iz slobodnog udarca, ali je Kasio bio siguran. Gosti su u nadoknadi prvog dela igre imali još dve dobre šanse, ali nije bilo promene rezultata.

Na samom startu nastavka, velika prilika za domaćina posle prekida. Centaršut iz slobodnog udarca, na kraju je Santana zahvatio loptu na samo par metara od gola rivala, ali je iz nezgodne pozicije loše šutirao i poslao loptu pored protivničkog gola. Bila je to možda i najbolja prilika za Šapekoense večeras.

Ključni trenutak odigrao se u 60. minutu, centaršut sa desne strane, Žo je fantastično primirio loptu na ivici peterca, potom se majstorski okrenuo i poslao snažan udarac u mrežu rivala za 1:0.

U nastavku je viđen i jedan sjajan potez fudbalera gostujuće ekipe Gustava Silve. Krilni fudbaler, poznat pod nadimkom Moskito (Komarac), je u stilu Denisa Bergkampa jednim potezim izbacio delu odbranu rivala, sjajno se okrenuo i izbio sam pred protivničkim golmanom, ali je Ribeiro pravoremeno istrčao i sprečio ga da majstoriju pretvori u pogodak. Šteta.

Nije se Šapekoense predavao, imao je dva solidna pokušaja u nadoknadi, dva udarca van kaznenog prostora, koja je Kasio ipak uspeo da ukroti i tako sačuva tri boda svojoj ekipi.

BRAZIL 1 - 10. KOLO

Sreda

Santos - Atletiko Paransense 2:1 (1:1)

/Giljerme 32, Ze Ivaldo 50ag – Kanesin 45+1/

Baija - Žuventud 1:0 (0:0)

/Mateus 79/

RB Bragantino - Kujaba 1:1 (1:0)

/Praksedes 28 - Ženison 78/

Fortaleza - Amerika Mineiro 4:0 (1:0)

/Ederson 45, David 55, 62, Tores 83/

Atletiko Mineiro - Flamengo 2:1 (0:0)

/Savarino 51, 53 - Arao 88/

Palmeiras - Gremio 2:0 (2:0)

/Veiga 1, Menino 17/

Četvrtak

Atletiko GO - Sport Resife 1:1 (0:0)

/Gomeš 51 - Markao 48/

Fluminense - Seara 0:0

Internasional - Sao Paulo 0:2 (0:1)

/Rigoni 2, Gomeš 54/

Petak

Šapekoense - Korintijans 0:1 (0:0)

/Žo 60/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Brazilska Serija AŠapekoenseKorintijansŽoao Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara