Žoao Feliks i Dijego Simeone (©Reuters)
Žoao Feliks i Dijego Simeone (©Reuters)

Žoao Feliks izaziva svoj Atletiko: Ko kaže da mu više odgovara Simeoneov stil od Barseloninog - laže!

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 13:22

Portugalac dodatno zaoštrio derbi 15. kola španske Primere, koji se igra ove nedelje od 21.00 časova na Monžuiku

Kruna 15. kola španske Primere biće susret Barselone i Atletiko Madrida, zakazan za ovu nedelju od 21.00 časova na Olimpijskom stadionu. Posle pobeda Real Madrida i Đirone u subotu, obe ekipe imaju imperativ da trijumfuju da bi im ostale na tragu.

Barsin tim mnogo je ranjiviji nego prethodne sezone, sve češće gubi bodove u La ligi, u prethodnom kolu odigrao je razočaravajućih 1:1 protiv Rajo Valjekana. Nije ni ekipa koju trenira Dijego Simeone sigurna u „malim” utakmicama ove sezone, o čemu svedoči poraz od Las Palmasa početkom meseca, ali su se Jorgandžije vratile na pobednički kolosek s dve pobede protiv Viljareala i Majorke.

Izabrane vesti

Atletiko nije pobedio na Kamp Nou još od februara 2006. godine, pa se nada da bi to sada mogao da učini na bar na Monžuiku. Koliko god da je Čolova era među Kolčonjerosima uspešna, činjenica da Argentinac nema nijedan trijumf protiv Barselone na njenom terenu, sigurno daje dodatnu motivaciju iskusnom stručnjaku da posebno pripremi izabranike za ovaj duel.

Navijače Rohiblankosa prevashodno može da obraduje odlična forma Antoana Grizmana. Francuski napadač postigao je pobedonosni gol u prethodnoj rundi protiv Majorke, drugi je strelac lige sa devet pogodaka i prethodnih meseci podsetio je na golgetersku formu iz perioda kada je bio na vrhuncu karijere. Na drugoj strani Robert Levandovski je očekivano neprikosnoven sa sedam pogodaka, ali Poljaku nedostaje prava podrška.


21.00: (2,10) Barselona (3,50) Atletiko Madrid (3,80)


Oba prošlosezonska susreta dva tima završena su minimalnim pobedama Barselone (1:0), a Atletiko čeka na slavlje nad aktuelnim šampionom od oktobra 2021. godine. Po 31 bod osvojili su i Ćavijevi i Simeoneovi puleni, s tim da je prestonički velikan odigrao utakmicu manje.

Ne možemo da kažemo da smo na dobrom nivou. Evidentno je da nismo. Ovaj tim ima previše praznih minuta tokom utakmica i očekivani rezultati jednostavno ne dolaze“, rekao je strateg Katalonaca Ćavi Ernandez.

U centru pažnje na ovom susretu naći će se dvojica fudbalera, koji su nastupali za obe ekipe. Grizman, koji nije uspeo da se istakne u Mesijevoj Barseloni, pa se vratio u Madrid i Žoao Feliks, trenutno član Barse na pozajmici iz Atletika. Portugalac nije uspeo da „klikne“ sa trenerom Jorgandžija, zato je drugi deo prošle sezone proveo u Čelsiju, a od leta je u Barseloni.

Ne želim da komentarišem igrače koji nisu u mom timu“, odbio je Simeone da pred novinarima poredi Grizmana i Feliksa, ali portugalski reprezentativac nije izbegao sličnu zamku:

Više volim stil Barselone nego Atletika. Ne samo ja, već svi fudbaleri. Znam da bi i svi igrači Atletika više voleli da provode vreme u napadu, a ako tvrde da to nije tačno – lažu“, pomalo otrovan odgovor je dao Feliks.

Ćavi o svom krilnom napadaču ima samo lepe reči.

Veoma sam zadovoljan što je Žoao sa nama. Posvećen je, motivisan i srećan. Puno nam pomaže. Mogao bi da nam donese dodatnu motivaciju za derbi. U Ligi šampiona je isto tako bilo, pošto je bio igrač Benfike, a mi smo igrali protiv Porta. Važan nam je igrač, kako sada, tako i u budućnosti. Znam da je ugovorom i dalje vezan za Atletiko, ali sam stoprocentno uveren da će dati sve da ga pobedi“, istakao je Ćavi.


-------------------------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------------


PRIMERA – 15. KOLO

Petak

Las Palmas – Hetafe 2:0 (1:0)

/Arauho 43, Erera 90+2/

Subota

Đirona - Valensija 2:1 (0:0)

/Stuani 83, 88 - Duro 57/

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 4:0 (1:0)

/Guruzeta 23, Espino 47ag, I. Vilijams 64, N. Vilijams 68/

Real Madrid - Granada 2:0 (1:0)

/Dijaz 26, Rodrigo 57/

Osasuna - Sosijedad 1:1 (1:1)

/Gomez 2 - Sadik 41/

Nedelja

14.00: (2,45) Majorka (3,15) Alaves (3,30)

16.15: (3,35) Almerija (3,45) Betis (2,15)

18.30: (2,25) Sevilja (3,50) Viljareal (3,35)

21.00: (2,10) Barselona (3,50) Atletiko Madrid (3,80)

Ponedeljak

21.00: (1,65) Selta (3,90) Kadiz (6,25)

***kvote su podlžne promenama



tagovi

PrimeraBarselonaAtletiko MadridŽoao FeliksDijego SimeoneĆavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara