Žoao Mario (©Reuters)
Žoao Mario (©Reuters)

Žoao Mario – afera u najavi: Inter pregovara sa Benfikom, a Sporting traži odštetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 13:37

U njemu stoji klauzula da Italijani ne mogu da ga prodaju drugom portugalskom klubu

Prethodnu sezonu je Žoao Mario proveo u Sportingu na pozajmici, a od naredne bi mogao da nosi dres – Benfike.

Za samo nekoliko meseci fudbaler Intera bi mogao da preleti sa jedne na drugu stranu Lisabona, ali i dalje kao prepreka tom transferu stoji 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kako pišu portugalski mediji, Žoao Mario i Benfika su se sve dogovorili oko njegovih uslova. On je rekao „da“ i raspoložen je postane Orao. Međutim, nisu se Benfika i Inter još dogovorili. I stoju jaz od 3.000.000 evra, jer Portugalci nude 5.000.000, a Italijani traže 8.000.000 evra.

Ali, to nije i jedina prepreka. Barem tako situaciju vide u Sportingu. Kada je Inter kupio vezistu od lisabonskih Lavova u leto 2016. godine, u ugovor je uvrštena klauzula da neće moći kasnije da ga proda nekom drugom portugalskom klubu bez konsultacije sa Sportingom.

Klauzula kaže da Inter mora da obavesti Lavove o ponudi drugog portugalskog kluba, te da će Sporting imati dva dana da izjednači tu ponudu i otkupi igrača. Ako ne uspe da izjednači, onda će Žoao Mario moći slobodno da ide.

Tvrde sada u Sportingu da ih Inter ništa nije obavestio o pregovorima sa Benfikom i preti da će Milaneze poslati na sud. Jer, po tom istom ugovoru, ako crno-plavi prekrše klauzulu, moraju da plate penal od 30.000.000 evra!

Transfer Žoaa Marija u Benfiku bi bio baš kuriozitet za portugalske uslove. Vezista Intera je počeo da trenira fudbal u omladinskoj školi Porta, da bi još kao maloletan prešao u Sporting. Tamo je krenuo i seniorsku karijeru, a u leto 2016. je za sumu od 40.000.000 evra prešao među italijanske nerazure.

Nije se, međutim, Portugalac snašao na Đuzepe Meaci, bio je za ovih pet godina na tri pozajmice: prvo u Vest Hemu, pa u moskovskoj Lokomotivi, a prošle sezone u Sportingu.

I sve ide ka tome da će se vratiti u domovinu. Samo na stranu Lisabona na kojoj ga niko nije očekivao.


tagovi

Žoao MarioInterSporting LisabonBenfikaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara