Rodrigo Muniz (Foto: Reuters)
Rodrigo Muniz (Foto: Reuters)

Žoga bonito na Marakani: Revija sjajnih golova i poteza u pobedi Bragantina nad šampionom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.06.21. | 03:54

Brazil, Serija A: Pogotkom talentovanog napadača Šrigora u osmom minutu nadoknade klub iz Sao Paula oborio na pleća ekipu Flamenga

Nije desetkovani Flamengo uspeo da obori na pleća najefikasniji tim Brazileiraa, popustila je i granitna odbrana aktuelnog prvaka pred ubojitim rivalom, ali su Rubronegri i Bragantino priredili predstavu za pamćenje. Domaćin je bio bolji rival, ali su gosti iskoristili svoje prilike i još jednom dokazali da će ubuduće imati važnu ulogu u elitnom rangu brazilskog fudbala. Pravi atomski fudbal na legenarnoj Marakani i pobeda Red Bulovog tima pogotkom u poslednjim trenucima susreta - 3:2 (1:1).

16.00: (1,60) Palmeiras (3,80) Amerika Mineiro (6,00)

Izabrane vesti

Dočekali su Rubronegri nezgodnog protivnika bez plejade važnih igrača. Reprezentativne obaveze odvojile su od tima zvezde brazilskog fudbala poput Gabrijela Barbose i Evertona Ribeira, koji se sa Selesaom bore za titulu prvaka Južne Amerike. Na kontinentalnom takmičenju svoje reprezentacije predstavljaju i Urugvajac Danijel de Araskaeta, zatim Čileanac Maurisio Isla i paragvajski internacionalac Roberto Paris de Mota. Van stroja je i napadač Pedro, oko kojeg se poslednjih dana podigla velika prašina. On se vratio u tim posle samoizolacije zbog pozitivnog rezultata testa na virus korona, ali nije bio u poziciji da pomogne svojim saigračima. Pritom je dobio i poziv da obuče dres sa državnim grbom na predstojećim Olimpijskim igrama, čemu se uprava aktuelnog šampiona izričito protivi.

Bilo kako bilo, uspeo je Flamengo i u toj situaciji da bude bolji rival od Red Bulovog tima, ali to je na kraju nije bilo dovoljno ni za bod. Imao je domaćin 20 šuteva ka golu rivala, devet puta je pogađao u okvir, ali je golman Bragantina Klejton uspeo da upiše sedam intervencija. Sa druge strane devet puta su gosti pokušavali da dođu do pogotka, četiri puta pogađali u metu i tri puta naterali iskusnog Dijega Alveša da vadi loptu iz mreže. Neporaženi Bragantino je tako na čelu tabele posle pet odigranih mečeva (11 bodova), jedini je postigao dvocifren broj golova (13) i već na startu sezone je dokazao da je kadar i da se uključi u šampionsku trku. Flamengo je posle prvog poraza deveti, ali ima i dva meča manje od večerašnjeg rivala (šest bodova). Pritom, Rubronegri su primili prve golove u sezoni.


Počelo je sjajnim pogotkom gostiju u 12. minutu. Centaršut iz slobodnog udarca sa desne strane, činilo se da nije bio najbolji, lopta je išla previše nisko, ali se desni bek sastava iz Sao Paula Aderlan maestralno snašao. Petom je zahvatio loptu i iz gotovo nemogućeg položaja je poslao u dalji ugao. Skinuo je paučinu iz gornjeg desnog ugla protivničkog gola i doneo prednost gostima na fenomenalan način. Samo par minuta kasnije, isti fudbaler je novom "štiklom" umalo udvostručio prednost gostujućeg sastava, ali ga je ovoga puta zaustavila stativa.

Uzvratio je Flamengo 15 minuta kasnije. Pogodak Rodriga Muniza nije bio tako spektakularan, ali je bio izuzetno važan. Mišel je pokušao da šutira sa ivice kaznenog prostora, uradio je to traljavalo, ali je na svu sreću lopta došla do 20-godišnjeg napadača, koji je u odsustvu Gabigola i Pedra iskoristio višak prostora i novim pogotkom se ozbiljno nametnuo Rožeriju Seniju.

23.15: (2,90) Santos (2,95) Sao Paulo (2,70)

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, iako je mladi Muniz imao još par prilika, da bi Flamengo posle 14 minuta igre u nastavku stigao do preokreta. Ponovo je u centru pažnje bio Rodrigo Muniz, koji je uspeo i da zaseni majstoriju Aderlana iz 12. minuta. Lopta je posle centaršuta Mateuzinja sa desne strane bežala od centarfora domaće ekipe, koji je odlučio da okuša sreću, pa je uhvatio makazice. Izveo je ovaj akrobatski potez na sjajan način, zahvatio loptu kako je zamislio i poslao je u mrežu rivala za preokret na Marakani.

Stiže Bragantino do izjednačenja samo pet minuta kasnije. Ramires je dobro skočio u kaznenom prostoru rivala, nadvisio je čuvare i glavom između dvojice protivničkih fudbalera poslao loptu u mrežu iskusnog Alveša za 2:2. Kada se činilo da će remi ostati na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka, napad gostiju po levoj strani, odličan centaršut Artura, koji u trepavicu pogađa 20-godišnjeg Šrigora, a rezervista glavom matira protivničkog čuvara mreže za veliko slavlje ekpie iz Sao Paula.

BRAZIL 1 - 5. KOLO

Nedelja

Flamengo - RB Bragantino 2:3 (1:1)

/Muniz 27, 64 - Aderlan 12, Ramires 69, Šrigor 90+8/

16.00: (1,60) Palmeiras (3,80) Amerika Mineiro (6,00)

21.00: (1,70) Internasional (3,70) Seara (5,20)

21.00: (2,40) Baija (3,10) Korintijans (3,20)

23.15: (2,90) Santos (2,95) Sao Paulo (2,70)

23.15: (2,60) Fortaleza (2,95) Fluminense (3,00)

23.15: (2,00) Atletiko Paranaense (3,30) Atletiko Gojaniense (4,00)

Ponedeljak

01.30: (2,45) Žuventud (3,00) Sport Resife (3,20)

Utorak

01.00: (1,28) Atletiko Mineiro (5,50) Šapekoense (11,0)

Odloženo

Kujaba - Gremio

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Brazilska Serija AFlamengoBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara