Zomer vrši pritisak na Borusiju: Zatražio transfer u Bajern, neće da čeka istek ugovora

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 13:28

Želi da ode već u januaru, o tome je obavestio potpredsednika...

Bajern je najveći klub u Nemačkoj. Magnet za igrače. I zbog toga je najčešči učesnik sukoba i stvaralac problema u Bundesligi. Ostao je na duže vreme bez Manuela Nojer, slomio je nemački reprezentativni golman na skijanju. Za njega je sezona završena neposredno po završetku Mundijala, a Bavarci su se bacili u potragu za zamenom.

Izbor je širok, gledao je Bajern ka Dominiku Livakoviću, Kevinu Trapu i Jasinu Bonu, razmatrao i mogućnost da vrati Aleksandera Nibela, ali je pozajmljeni golman nemačkog prvaka odbacio mogućnost da se pre no što je planirano vrati sa pozajmice iz Monaka. Ne vidi smisao u takvom potezu, Bavarcima su ruke vezane jer ne mogu da raskinu pozajmicu tokom zime i nije im bilo druge nego da "naštete" rivalima. Odabrali su Jana Zomera kao zamenu za Manuela Nojera.

Izabrane vesti

Nisu se Bavarci usudili da do kraja sezone među stative gurnu rezervnog golmana Svena Ulrajha, namignuli su švajcarskom čuvaru mreže, a on je u Menhengladbahu počeo da pravi halabuku. Brže-bolje bi da potrči ka Minhenu, ali u klubu su spustili rampu na taj transfer, iako Jan Zomer za šest meseci može da ode gde god poželi. A, Borusija ostane bez ikakve finansijske naknade. Za sada deluje da im je draže da budu kratki za kompenzaciju i jači za sjajnog Švajcarca, ali obruč se steže.

Prvi odgovor Borusije bio je negativan. Pokušali su da stave do znanja Bajernu da ne žele da se odreknu Jana Zomera.

"Nećemo odustati od Jana Zomera. To smo rekli Bajernu", poručio je Virkus.

Odgovor na Alijanc areni nisu razumeli. Ili bolje rečeno nisu želeli da ga čuju. Nije se takav ishod svideo ni švajcarskom čuvaru mreže, odlučio je da pritisne ljude u klubu kako bi izdejstvovao transfer. Ne želi Jan Zomer da čeka istek ugovora, po svaku cenu bi odmah u Bajern. Kada je prva runda pregovora propala, Švajcarac je okrenuo potpredsednika kluba, Rajnera Bonhofa, i zatražio da ga pusti u januaru.

Na potezu je Menhengladbah...

Ponuda Bavaraca nije zadovoljila Borusiju, malo joj je 5.000.000 evra, iako Zomera na leto ne mogu da spreče da ode. I mogu da ostanu praznih šaka. Traže Ždrepci između 9.000.000 i 10.000.000 evra kako bi taj novac investirali u novog čuvara mreže. Toliko su procenili da vredi oslobađanje Švajcarca i jačanje rivala.

Namere svih u trouglu su jasne, pitanje je ko će popustiti. Hoće li Bajern ponuditi više i Borusija ostati bez golmana ili će imati nezadovoljnog Zomera na platnom spisku i nepromenjen saldo na računu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Jan ZomerBajern MinhenBorusija Menhengladbah

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara