Zona sumraka na Old Trafordu

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.09.19. | 13:40

Junajted bi se u slučaju poraza nalazio na samo tri boda od zone ispadanja i čak 13 bodova iza prvoplasiranog Liverpula

Katastrofa i užas. Sezona Mančester juanjteda samo što je počela, a navijači već jedva čekaju da se završi. Nadali su se da će Ole Gunar Solskjer biti „taj“, priželjkivali su povratak na stare staze uspeha, ali objektivno gledano sa ovakvim igračkim kadrom to je apsolutno nemoguće. Đavoli u uvodnih šest kola imaju polovičan učinak (2 pobede, 2 remija, 2 poraza), što je naravno potpuno nedopustivo za klub takvog renomea, koji je pred sam početak sezone najavljivao borbu za sam vrh tabele.

Doduše, ništa bolje sezonu nije započeo ni Arsenal, koji iz kola u kolo štuca i pokazuje da mu konzistentnost nije jača strana. Uostalom to su pokazali na utakmicama sa Votfordom gde su uspeli da ispuste prednost od 2:0 i odigraju nerešeno, kao i protiv Aston Vile gde su teškom mukom sa desetoricom igrača na terenu nekako uspeli da odnesu trijumf. Igra svakako nije ulivala poverenje navijačima.

Izabrane vesti

Stoga sa pravom poslednji meč sedmog kola Premijer lige možemo nazvati duelom dva posrnula velikana engleskog fudbala. Iako se o tome ne piše previše u engleskim medijima, stoji da bi poraz na ovoj utakmici dodatno približio Unaija Emerija i Olea Gunara Solskjera otkazu. Možda već u toku sutrašnjeg dana.

Pošto Ole Gunar Solskjer evidentno ne uspeva da izvuče ono najbolje iz tima, to je u toku prethodne sedmice pokušao da uradi Pol Pogba, koji je na jednom od treninga održao emotivan govor pred saigračima u nastojanju da ih trgne iz duboke letargije u koju su zapali. Zapravo, od kako je Norvežanin seo na klupu mančesterskog velikana pobedio je samo četiri puta na 14 utakmica, što je najgori procenat bilo kog menadžera koji je predvodio Junajted u istoriji.

Pitali su naravno Solskjera na konferenciji za medije pred početak utakmice da li oseća pritisak i da li se plaši da će u slučaju poraza biti „proteran“, ali on se nije previše obazirao na to.
„Uopšte ne čitam šta se piše po medijima, ne brinem o tome. Imao sam dosta razgovora sa čelnicima kluba i saslušali su me sa maksimalnim razumevanjem“, istakao je Norvežanin.

Statistika je ipak na strani Junajteda, pošto Arsenal nije osetio slast trijumfa na Old Trafordu već čitavih 13 godina u Premijer ligi. Ruku na srce, Tobdžije jesu došle do pobede pre četiri godine u okviru četvrtfinala FA Kupa kada su na kraju podigle trofej ubedljivim trijumfom nad Aston Vilom od 4:0 u finalu.

Sećamo se dobro i onog debakla Arsenala na Old Trafordu 2011. godine kada je na semaforu nakon 90 minuta fudbala pisalo 8:2. Ali to je bio neki drugačiji Mančester junajted, predvođen Vejnom Runijem, Nanijem, Ešlijem Jangom i Danijem Velbekom. Vremena su se ipak dosta promenila i večeras treba očekivati neku drugačiju priču.


MANČESTER JUNAJTED - ARSENAL (21.00, SK1)

Stadion: „Old Traford“
Sudija: Kevin Frend

MANČESTER JUNAJTED (4-2-3-1): De Hea - Van-Bisaka, Lindelof, Megvajer, Jang - Pogba, Mektominej - Pereira, Mata, Džejms - Lingard
ARSENAL (4-1-2-1-2): Leno - Čejmbers, Sokratis, Luiz, Kolašinac - Džaka - Toreira, Genduzi - Sebaljos - Pepe, Obamejang


PREMIJER LIGA - 7. KOLO

Subota

Šefild Junajted - Liverpul 0:1 (0:0)
/Vajnaldum 70/

Totenhem - Sautempton 2:1 (2:1)
/Ndombele 24, Kejn 43 - Ings 39/

Kristal Palas - Norič 2:0 (1:0)
/Milivojević 21 penal, Taunzend 90+2/

Aston Vila - Barnli 2:2 (1:0)
/El Gazi 33, Mekgin 79 - Rodrigez 68, Vud 81/

Čelsi - Brajton 2:0 (0:0)
/Žoržinjo 50 penal, Vilijan 76/

Vulverhempton - Votford 2:0 (1:0)
/Doerti 18, Janmat 61 autogol/

Bornmut - Vest Hem 2:2 (1:1)
/King 17, Vilson 46 - Jarmolenko 10, Kresvel 74/

Everton - Mančester Siti 1:3 (1:1)
/Kalvert-Luin 33 - Žezus 24, Marez 71, Sterling 84/

Nedelja

Lester - Njukasl 5:0 (1:0)
/Pereira 16, Vardi 54, 65, Damet 57, Ndidi 89/

Ponedeljak
21.00:  (2,55) Mančester Junajted  (3,35)  Arsenal (2,75) 

*Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara