Zoran Popović: Celu karijeru nosim broj jedan, zato što sam uvek želeo da budem prvi golman

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 18:00

Čuvar mreže crveno-belih o broju na dresu, čuvenom meču na Voždovcu gde je "oteo" Zvezdi titulu iz ruku, ali i još nekim zanimljivostima tokom karijere

Golmani najčešće budu okosnica jednog tima, a kada trener može da se osloni i na ostalne alternative, onda to predstavlja prave slatke muke. Strateg crveno-belih Dejan Stanković je upravo u takvoj situaciji, pošto pored kapitena Milana Borjana, može da računa i na iskusnog Zorana Popovića, odnosno mladog reprezentativca Miloša Gordića.

Popović je stasavao u Čukaričkom, a Crvenoj zvezdi se preporučio 2017. godine u dresu Voždovca, kada je sjajnim intervencijama začarao svoju mrežu i bio jedan od najodgovornijih za gubitak titule tadašnje ekipe Miodraga Božovića. Sećanja među navijačima Crvene zvezde još uvek su prilično snažna na taj meč, a tu je i nekoliko igrača iz svlačionice.

Izabrane vesti

"Jako malo igrača je iz te godine, onako nekad se našale, a najviše na tu temu smo se provocirali Milijaš i ja, jer je on imao tu neku šansu u prvom minutu, tako da sam najviše sa njim govorio na tu temu o 2017. godini, kada je Crvena zvezda praktično izgubila titulu od Voždovca na Krovu", rekao je Popović u emisiji "Zvezdaši pitaju" na klupskom kanalu.

Da li si svestan koliki te je broj navijača Crvene zvezde mrzeo posle te utakmice?

"Da, svestan sam, dosta prijatelja su mi zvezdaši, tako da tu nema šta drugo da se doda".

(18,00) NAPREDAK (7,75) CRVENA ZVEZDA (1,15)

Kako izgleda osvajati tolike trofeje u crveno-belom dresu?

"Osećaj je fenomenalan. Mislim da mi toga nismo ni svesni dok igramo fudbal, jer prolaze meseci i godine, osvajaš titule, možda tek kada budemo završili karijeru, bićemo svesni koliko smo osvojili trofeja kao tim".

Zbog čega broj jedan na dresu?

"Mislim da sam celu karijeru nosio broj jedan, zato što sam uvek želeo da budem prvi golman. Mislim da sam samo u Bodo Glimtu nosio broj 12, jer je broj jedan bio zauzet. Prva opcija mi je broj jedan, posle toga bih birao neki drugi broj da je zauzet".

Da li ćeš karijeru završiti u Crvenoj zvezdi?

"Ne znam stvarno. Nadam se da možda i bude tako, možda i ne bude, sve zavisi kako me bude služilo zdravlje, koliko budem bio potreban Zvezdi i koliko moje neke ambicije budu vezane za Crvenu zvezdu", poručio je između ostalog Popović.



tagovi

Zoran Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara