Žorž Žesus (©Reuters)
Žorž Žesus (©Reuters)

Žorž Žezus: Malo je igrača kao što je Matić, ali nemamo mogućnost da ga angažujemo

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 17:14

Portugalski stručnjak u superlativima govorio o srpskom fudbaleru

Nedavno se vezista Mančester junajteda Nemanja Matić prisetio vremena koje je proveo u Portugaliji, govorio je o svom treneru Žoržu Žezusu, koji se minulog leta vratio na Luž i nekadašnjem saigraču Robenu Amorimu, koji sa velikim uspehom sa klupe predvodi lisabonski Sporting. Nije puno trebalo portugalskoj štampi da pokrene glasine o mogućem povratku srpskog fudbalera u redove Orlova, ali je šef struke lisabonskog kluba otkrio da to u ovom trenutku nije moguće.

Proveli su tri godine zajedno u glavnom gradu Portugalije Matić i Žezus, zajedno su osvojili jednu titulu u Primeiri i trofej u Liga Kupu, dok je Srbin pod palicom iskusnog stručnjaka igrao i finale Kupa Portugalije, ali i Lige Evrope. Sjajne igre u dresu Benfike obezbedile su mu transfer u Čelsi, gde je izrastao u jednog od najboljih veznih igrača Starog kontinenta. Put ga je odveo u Mančester junajted, gde u poslednje vreme dobija nešto manje prilika nego prethodnih sezona.

Izabrane vesti

Trener portugalskog velikana ističe da je malo igrača kao što je Matić.

"Matić je imao sjajne sezone u dresu Benfike, malo je takvih igrača na svetu. Visok 190 centimetara i ima sjajne tehničke mogućnosti, odigrao je par odličnih sezona ovde i zbog toga ga je Čelsi potpisao. Danas je u Junajtedu i nastavlja da igra. Gledao sam njegovu poslednju utakmicu, protiv Milana. Primetio sam da je i dalje u sjajnoj fizičkoj i atletskoj kondiciji, da ima tehnički kvalitet".

Posle intervjua u kojem je srpski fudbaler istakao značaj portugalskog stratega za njegov igrački i ljudski razvoj, pojavila se i priča da bi mogao ponovo zaigra u dresu Orlova. Povratak srpskog fudbalera na Luž u ovom trenutku nije realan, navodi Žezus.

"To je teško izvesti, jer takvi ugovori u Portugaliji ne postoje. Nismo u poziciji da angažujemo tako velike igrače. Pričam o Matiću jer je nedavno dao intervju".

Matić je profesionalu karijeru otpočeo u Kolubari pre 16 godina, potom se preselio u Slovačku i igrao za Košice, gde ga je primetio i Čelsi. Preselio se u London 2009. godine, ali posle pozajmice u Vitezeu usledio je transfer u redove Benfike. Bio je to sjajan potez, pa su ga Plavci posle tri godine vratili u svoje redove za 25.000.000 evra, da bi na Stamford Bridžu osvojio dve titule u Premijer ligi i jedan trofej u FA kupu. Žoze Murinjo ga potom dovodi na Old Traford, a do danas je u dresu Mančester junajteda upisao 147 nastupa i postigao četiri pogotka.



tagovi

Nemanja MatićŽorž Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara