Nemanja Matić i Žorž Žezus iz vremena u Benfiki (©Reuters)
Nemanja Matić i Žorž Žezus iz vremena u Benfiki (©Reuters)

Matić zahvalan Žezusu: Dugujem mu večeru, jer me učinio boljim igračem i čovekom

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 19:24

Srpski vezista govorio u superlativu o pomoći Rubena Amorima

Malo je igrača poput Nemanje Matića. Skroman, vredan, uvek s obe noge čvrsto na zemlji, nikad u centru pažnje zbog ispada, već samo zbog fudbalskih stvari i onoga što čini za svoje prijatelje iz Uba.

Subota, 19.00: (1,37) Benfika (4,80) Boavista (8,50)

Izabrane vesti

Takav je Nemanja Matić tokom cele karijere. Nedavno se u javnosti pojavila priča o tome kako se odužio nekadašnjem cimeru iz vremena kada su zajedno bili u Slovačkoj zbog toga što mu je pomagao u teškim vremenima, a sada je za portugalski SportTV rekao koliko duguje Žoržu Žezusu zbog svega što je učinio za njega tokom zajedničkog vremena u Benfiki.

“On je jako važan trener za mene. Volim to često da istaknem, koliko je bitan za moj igrački razvoj. Jako sam porastao kao igrač i čovek kod njega. To nikada neću da zaboravim. On je vrhunski stručnjak. Nedostaje mi“, priča Matić i nastavlja:

“Ako budem imao vremena otići ću u Portugaliju kako bih ga častio večerom, jer je to najmanje što zaslužuje“.

Srpski as pričao je za portugalsku televiziju i o vremenu kada je u Benfiki delio svlačionicu s današnjim trenerom Sportinga Rubenom Amorimom, koji mu je takođe pomogao mnogo kada je tek došao na Luž...

“Kad smo igrali zajedno nisam razmišljao o tome da će Amorim da postane trener, jer nisam razmišljao ni o tome da li ću ja da postanem trener jednog dana. Amorim je već sada odličan trener, on je svakako odličan čovek i samo najbolje stvari mogu da kažem o njemu. Mogu slobodno da kažem da mi je jako drag, pošto mi je svojevremeno u Benfiki pomogao mnogo. Nisam pričao portugalski i trudio se da komuniciramo na engleskom. Dosta mi je učinio i olakšao pošto sam došao u Benfiku“.



tagovi

Nemanja MatićRuben AmorimŽorž ŽezusBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara