Fudbaleri Čelsija (©AFP)
Fudbaleri Čelsija (©AFP)

Žoržinjo pokazao zašto je treći na svetu: Lopta ispod zemlje pronašla Pulišića i sprečila dramu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.03.22. | 22:58

Čelsi slavio 2:1 u Lilu i overio plasman u četvrtfinale Lige šampiona

Nemaju vlasnika, ali i dalje imaju nadu da će odbraniti pehar Lige šampiona. Bez obzira na sve što se poslednjih nedelja dešava unutar i oko Čelsija, na proterivanje Romana Abramoviča sa Stamford Bridža i iz Engleske i, generalno, pritiske britanskih vlasti koji bitno utiču na funkcionisanje kluba, Tomas Tuhel i njegovi fudbaleri uspeli su da ostanu koncentrisani na teren i nastave s odbranom pehara Lige šampiona.

U revanšu osmine finala ponovo su savladali Lil (2:1 posle londonskih 2:0), tako da će se Čelsijevo ime naći u petak u podne na žrebu četvrtfinalnih parova.

Izabrane vesti

Nije francuski šampion isti tim koji je prošle sezone osvojio Ligu 1, ali je od starta bio rešen da revanš na svom stadionu učini što neizvesnijim. Iako je Čelsi imao loptu više u svom posedu, uporni su bili domaćini, trudili se da ugroze Eduarda Mendija, a to im se isplatilo u 38. minutu kada je Burak Jilmaz precizno izveo penal. Prethodno je Žoržinjo rukom pokupio loptu ispred Šeke tokom gužve u kaznenom prosotru gostiju.

Poverovali su domaći navijači da je taj gol samo početak drame koja sledi, nadali su se da njihovi fudbaleri mogu do još jednog pogotka koji bi značio produžetke, ali brzo je entuzijazam na tribinama stadiona Pjer Morua ugasio upravo Žoržinjo.

Brazilac s italijanskim papirima u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena pokazao je zašto je zvanično treći najbolji fudbaler planete. Majstorski je poslao loptu kroz odbranu Lila ka Kristijanu Pulišiću, a reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država bez oklevanja šutirao iz prve pored zatečenog Lea Žardima.

I u drugom poluvremenu domaćini su prvi zapretili, Veoma blizu gola proletela je lopta posle šuteva glavom Jilmaza i Šeke, ali je Mendi ostao nesavladan, a kaznu za te promašaje isporučio je Cezar Aspilikueta u 71. minutu. Pobegao je Timotiju Vei na drugoj stativi posle ubačene lopte Mejsona Maunta sa leve strane i rutinski pogodio za 2:1.

Bio je to definitivan kraj Lila. Probali su domaćini da "časno poginu" do kraja meča i izbore makar remi, ali kako nije bilo nove individualne greške gostiju, potvrdilo se da je odbrana Čelsija trenutno prevelik zalogaj za šestoplasirani tim francuskog prvenstva.

Čak Tomas Tuhel posle drugog gola nije želeo da odmara defanzivce, već je osvežio napad uvođenjem Loftus-Čika, Lukakua i Zijeha umesto Žoržinja, Pulišića i Haverca.

Uspeli su londonski Plavci ovom pobedom da zadrže dobru atmosferu u svlačionici uprkos pomenutim problemima u kojima se klub nalazi i mirne glave okreću se četvrtfinalnom okršaju sa Midlsbrom u FA kupu, u nedelju na Riversajdu.

*******************************

LIGA ŠAMPIONA, REVANŠ OSMINE FINALA

LIL - ČELSI 1:2 (1:1), prvi meč 0:2

/Jilmaz 38 pen - Pulišić 45+3, Aspilikueta 71/

Lil

Stadion: Pjer Morua

Sudija: Davide Masa (Italija)

Žuti kartoni: Gudmundson (Lil), Čaloba (Čelsi)

LIL (3-5-2): Žardim - Fonte, Botman (58. Onana), Đalo - Čelik (58. Vea), Bamba (78. Gomes), Šeka, Andre, Gudmundson (78. Bradarić) - Jilmaz, David (77. Ben Arfa).

ČELSI (3-5-2): Mendi - Kristensen (od 33. Čaloba), Silva, Ridiger - Aspilikueta, Kante, Žoržinjo (74. Loftus-Čik), Kovačić (46. Maunt), Alonso - Pulišić (74. Lukaku), Haverc (83. Zijeh).


tagovi

ŽoržinjoČelsiLiga šampionaLilBurak Jilmaz

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara