Žotin drugi pogodak (© Reuters)
Žotin drugi pogodak (© Reuters)

Žota bonito! Liverpul sanja, ali sa ovakvom odbranom to je više košmar nego Liga šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.04.23. | 18:06

Crveni u još jednom efikasnom duelu dobili Notingem, preokret Lestera u borbi za opstanak

Da je sezona počela ove sedmice bio bi Liverpul na sedmom nebu. Ovako, sanja Ligu šampiona, ali kad se – i ako se – bude probudio shvatiće da u takmičenju poput Premijer lige nije dovoljan samo sposoban napad, već i uverljivu odbranu. Ovoga puta se provukao, dobio Notinghem Forest (3:2), može u Top četiri, jedino što se svima na Enfildu čini da je kasno upalio.

U ponedeljak je spakovao šest lopti u mrežu Lidsa, Šumarima isporučio duplo manju porciju, ali još jednom efikasnom partijom nagovestio da je matematički moguće nadoknaditi propušteno od početka seozne. Da su Crveni ovako igrali jesenas ili da nisu imali žute minute tokom proleća bila bi Liga šampiona na dohvat ruke. Moguće jeste, da li i izvodljivo?

Izabrane vesti

Mada, ako je Jirgen Klop „opravio“ Dioga Žotu i dobio opet moćno oružje u napadu dozvoljeno je navijačima slavnog kluba da maštaju. U tom svetu Portugalac podseća na fudbalera kakav je bio po dolasku iz Volverhemptona. Uticajan! Posle dva gola Lidsu isto toliko je dao i ekipi Stiva Kupera, koja jeste odolela u prvom poluvremenu, ali nije naučila da je Žota najbolji igrač glavom u imaginarnoj „zemlji patuljaka“. Ceo svet zna da Diogo ume da se postavi i iskoristi odraz kako bi namučio rivala (uverila se u to i reprezentacija Srbije u mundijalskim kvalifikacijama), međutim, džaba saznanja, algoritmi i razna čuda. Žota ne prašta.

Eh, da je samo od vazduha, možda bi Notingem i doakao Žoti. Ovako, malo poteza sa plaže, u stilu brazilskih asova, da se čuje „Žoga bonito“ (lepa igra), omogućili su Liverpulu novu prednost u superatraktivnom drugom poluvremenu, u kome je Notingem dvaput stizao zaostatak. Sa ova dva, broj primljenih golova Liverpula je narastao na 38. Poređenja radi, lane je za celu sezonu kapitulirao samo 26 puta.

Da Liverpul slavi u utakmicu u kojoj gol nije želeo da slavi njegov nekadašnji fudbaler (Neko Vilijams) postarao se Mohamed Salah tako što je iskoristio centaršut Trenta Aleksandra Arnolda (četvrta asistencija u poslednje tri prvenstvene utakmice, taman se i on vratio) da se 183. golom probije na deobu šestog mesta večne liste strelaca u istoriji kluba (sa Robijem Faulerom).

Poraz Notingema i činjenicu da Everton nije dobio Kristal Palas (mada je to zahtevan posao), iskoristio je Lester i preokretom nad Vulverhemptonom nagovestio „čupanje“ (2:1). Gol Kelečija Ihenača sa bele tačke i presuda Timoti Kastanja ispostavili su se dovoljnim za prvenac Dina Smita u ulozi trenera Lisica.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Arsenal - Sautempton 3:3 (1:2)

/Martineli 20, Edegor 88, Saka - Alkaraz 1, Volkot 14, Ćaleta Car 66/

Subota

Fulam - Lids 2:1 (0:0)

/Vilson 58, Pereira 72 - Palinja ag 80/

Brentford – Aston Vila 1:1 (0:0)

/Toni 65 – Daglas Luiz 87/

Liverpul – Notingem Forest 3:2 (0:0)

/Žota 47, 55, Salah 71 – Vilijams 51, Gibs Vajt 67/

Kristal Palas – Everton 0:0

Lester – Vulverhempton 2:1 (1:1)

/Ihenačo 36 pen, Kastanj 75 – Kunja 13/

Nedelja

15.00: (2,95) Bornmut (3,25) Vest Hem (2,65)

15.00: (1,90) Njukasl (3,50) Totenhem (4,10)

***Kvote su podložne promenama

Odloženo:

Mančester Junajted - Čelsi

Brajton - Mančester Siti



tagovi

Diogo ŽotaMohamed SalahLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara