Žota + Klop = poverenje! Portugalac će biti nagrađen novim dugoročnim ugovorom na Enfildu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 01:33

Liverpul želi da nagradi svog napadača unosnim ugovorom

Nema u evropskom fudbalu toliko zahvalnih igrača kao što je Diogo Žota. One igrače za koje stopostotno možeš da računaš da će ti odraditi željeni posao na terenu, i to bez izuzetka. Toga je očigledno svestan Jirgen Klop koji će prema pisanju britanskog Telegrafa Žoti ponuditi unosniji, novo dugoročni ugovor u klubu.

Žota završava drugu godinu aktuelnog petogodišnjeg ugovora na Enfildu, na osnovu kojeg godišnje inkasira oko 5.600.000 evra. U Liverpulu su očigledno prezadovoljni onime što Portugalac pruža u klubu i sada žele za sve to da ga nagrade na neki način.

Izabrane vesti

Žota je u klub stigao iz Vulverhemptona za obeštećenje 44.700.00 evra, a čini se da je opravdao svaki evro uložen u njega. Za dve sezone u Liverpulu odigrao je 85 utakmica u svim takmičenjima i postigao 34 gola, uz devet asistencija.

Liverpul je u poslednje vreme, nakon odlaska Sadija Manea, a dolazaka Darvina Nunjeza i Luisa Dijaza, uz naravno Žotu, ozbiljno podmladio napad. Takođe, uprkos odlasku Senegalca, Jirgen Klop ima izuzetan izbor u navali, pošto su još tu i Salah i Roberto Firmino. Konkurencija je osvežana i zaoštrena, pa praktično nema igrača u napadu koji ne konkuriše za startnih 11.

"Dve tri ili četiri godina uzastopno znali smo da sezonu krećemo sa Maneom, Firminom i Salahom u napadu, sada su vrata otvorena skoro za sve. To je ono što moramo da iskoristimo. Imamo toliko različitih i zanimljivih opcija. To je ono što volim", rekao je Jirgen Klop.

Konrektno Dijego Žota karijeru je započeo u Pasoš Fereiri, a još sa 20 godina otišao je u Atletiko Madrid, gde nije dobio šansu, već je išao na pozajmicu u Porto i Vulverhempton, koji ga je u julu 2018. godine otkupio za 14.000.000 evra. To je bio izuzetan posao Vukova, koji su ga samo dve godine prodali za trostruko višu vrednost.

Prošle sezone Portualac je bio izuzetno važan šraf ekipe, postigavši 15 golova na 35 utakmica u Premijer ligi, odnosno 21 u svim takmičenjima, uz osam asistencija. Bio je Klopov čovek rotacije, najčešće i starter, ali je zapravo bio njegov čovek od poverenja.


tagovi

Diogo ŽotaJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara