ŽREB LIGE ŠAMPIONA: Paklen put za Juve i Barsu, Atalanta na PSŽ!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 12:29

Izvučeni parovi četvrtfinala

U sedištu evropske kuće fudbala u Nionu je održan žreb za četvrtfinale kakav nikad pre nije viđen. Podsetimo, Liga šampiona će se od četvrtfinala igrati po turnirskom sistemu u Lisabonu od 12. do 23. avgusta. Zbog specifičnosti situacije i prekida sezone u martu zbog korona virusa, u žrebu za četvrtfinale su se našle i ekipe koje još nisu obezbedile plasman među osam najboljih.

Sigurni učesnici su Atalanta, Atletiko Madrid, PSŽ i Lajpcig koji su pre prekida završili osminu finala, a čekaju se još revanš mečevi Mančester Siti – Real Madrid, Barselona – Napoli, Juventus – Lion i Bajern – Čelsi (7. i 8. avgust) da bi se dobila potpuna lista četvrtfinalista. UEFA je rešila da pobednike tih duela ubaci u žreb za ekipama koje su već obezbedile plasman. S obzirom da nije bilo ograničenja o klubovima iz istih država i da je svako sa svakim mogao da igra, nije bilo komplikacija oko žrebanja za četvrtfinale.

Izabrane vesti

Parovi četvrtfinala:

Real Madrid / Mančester Siti - Lion / Juventus

Lajpcig - Atletiko Madrid

Napoli / Barselona - Čelsi / Bajern Minhen

Atalanta - PSŽ

Žreb je hteo da polovinu četvrtfinalnih parova čine klubovi koji su već obezbedili plasman u Lisabonu, a drugu polovinu oni koji još čekaju revanše osmine finala. Na vidiku imamo četvrtfinalni okršaj Bajerna i Barselone ako Katalonci opravdaju ulogu favorita u revanšu protiv Napolija. Naravno, pod pretpostavkom da Bajern neće u revanšu prokockati 3:0 iz Londona protiv Čelsija. Pobednik okršaja između Mančester Sitija i Real Madrida ide na Juventus ili Lion. Podsetimo, Siti je u Madridu slavio 2:1 i favorit je pred revanš, dok Juve juri da nadoknadi minimalan poraz iz prvog meča u Francuskoj. Inače, dva kluba iz ovog dela kostura će se naći i u polufinalu.

Mnogo jasniji je drugi deo kostura. PSŽ je na prvi pogled prošao dobro jer je favorit protiv Atalante. Ipak, s obzirom kako igra tim iz Bergama, Sveci ne smeju da ha potecen. Zanimljivo će biti i u duelu Ateltika i Lajpciga koji igraju dva poptuno različita stila fudbala. Pobednici ovih četvrtfinalnih duela će ifrati jedni protiv drugih u polufinalu. Miriše na PSŽ - Atletiko, ali kakva je ovo godina ne bi nas iznenadila ni da polufinale bude Atalanta - Lajpcig.

Parovi polufinala:

(Real Madrid / Mančester Siti - Lion / Juventus) - (Napoli / Barselona - Čelsi / Bajern Minhen)

Lajpcig / Atletiko - Atalanta - PSŽ

Podsetimo, završni turnir u Lisabonu počinje 12. avgusta kada je na programu prvo četvrtfinale i svakog narednog dana će se igrati po jedan meč četvrtfinalne runde. Polufinala su zakazana za 18. i 19. avgusta, a finale za 23. avgust.


tagovi

žreb za ligu šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti
Real Madrid
Barselona
Bajern
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara