Parovi osmine finala Lige šampiona (©AFP)
Parovi osmine finala Lige šampiona (©AFP)

ŽREB LŠ: Grom duel Barselona - PSŽ! Ispadaju Atletiko ili Čelsi

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 12:20

Poznati su parovi osmine finala

Bilo je zanimljivog fudbala jesenas - biće spektakularnog na proleće. Mečevi grupne faze velikanima uglavnom služe da se zagreju, pravi takmičarski očekuju se kad počne eliminaciona faza. A u njoj ćemo gledati bar dva velika derbija.

Oči evropske javnosti najviše će biti usmerena na duele Barselone i Pari Sen Žermena koji su poslednjih godina razvili veliki rivalitet van terena (transfer Nejmara), međutim, i van njega, pošto je mnogima u svežem sećanju duel iz proleća 2017. kad su Katalonci posle 0:4 na Parku prinčeva nadoknadili zaostatak i pobedom na Nou Kampu 6:1 plasirali se u četvrtfinale. Odmah iza tih duela francuskog i španskog giganta biće duel Atletiko Madrida i Čelsija, koji su dosta uložili u timove poslednjih godina, a jedan će već u martu morati da se oprosti od sna zvanog "prvak Evrope".

Izabrane vesti

Aktuelni prvak Bajern ne bi smeo da ima problema protiv Lacija, a izuzetno napadački fudbal može se očekivati u utakmicama Lajpciga i Liverpula. Kako sad stvari stoje, može se konstatovati da su najbolje na žrebu prošli Juventus, Mančester Siti i Real Madrid. S tim što je daleko proleće, ko zna u kakvoj će formi tad biti i da li će se njihovih rivali popraviti...

Parovi osmine su:

Borusija Menhengladbah – Mančester Siti

Lacio – Bajern Minhen

Atletiko Madrid – Čelsi

RB Lajpcig – Liverpul

Porto – Juventus

Barselona – PSŽ

Sevilja – Borusija Dortmund

Atalanta – Real Madrid

Samo dva ograničenja postojala su uoči izvlačenja kuglica u Nionu. U ovoj fazi nije bilo moguće da se sretnu ekipe iz iste zemlje, niti one koje su već odmerile snage tokom grupne faze.

Mečeve osmine finala UEFA je razvukla na četiri termina, kako bi gledaoci bili u prilici da isprate što više fudbala. Prvi susreti nokaut faze na programu su 16, 17, 23. i 24. februara, revanši se igraju 9, 10, 16. i 17. marta. Pobednici grupa stekli su privilegiju da budu domaćini u revanšima.

Termini četvrtfinala su 6, 7, 13. i 14. aprila, polufinala zakazana za 27. i 28. april, odnosno 4. i 5. maj, dok je borba za titulu prvaka Evrope planirana za 29. maj na stadionu „Ataturk“ u Istanbulu.


tagovi

žreb za ligu šampionaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Bajern
Juventus
Barselona
Real Madrid
Čelsi
Man. Siti
Liverpul
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara