Radovan Krivokapić (© Star sport)
Radovan Krivokapić (© Star sport)

Žreb za EP kadeta: Srbija u grupi sa najtrofejnijiom reprezentacijom ikad

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 13:07

Osim Španije, rivali su Belgija i Turska, koju smo dobili na kvalifikacionom turniru

Imaće kadetska reprezentacija Srbije zahtevan posao na Prvenstvu Evrope u Izraelu. Iako su se plasiralii kao pobednici kvalifikacione grupe, Orlići su na završnom turniru upali u veoma zahtevno društvo i čeka ih komplikovan zadatak da se plasiraju u četvrtfinale.

Izabranici selektora Radovana Krivokapića će za rivale imati Španiju, Belgiju i Tursku, s kojom su se sastali na nedavnom kvalifikacionom turniru u Sloveniji i slavili, uz dosta muke, 3:2. Turci su, inače, bili pobednici 1994. i 2005, a pre nekoliko dana su u meču odluke u direktnom duelu savladali domaćina Slovence i plasirali se među 16 najboljih.

Izabrane vesti

Najveći rival našem timu biće Španija, istorijski najuspešnija selekcija u ovom uzrastu, jer je čak devet puta osvajala Prvenstvo Evrope za uzrast igrača do 17 godina. Belgijanci su triput igrali polufinale ovog takmičenja.

Naša selekcija je samo jednom igrala finale u kadetskom uzrastu, ali je to bilo pred raspad SFRJ, kad je u borbi za zlato poražena od Čehoslovačke.

Ishod žreba u Hercliji je sledeći...

Grupa A: Izrael, Nemačka, Luksemburg, pobednik kvalifikacionog turnira;

Grupa B: Francuska, Holandija, Bugarska, najbolji drugoplasirani tim iz kvalifikacija;

Grupa C: Srbija, Španija, Turska, Belgija;

Grupa D: Danska, Portugal, Škotska i Švedska.

Napomena 1: Kvalifikacioni turnir na kome će se odrediti poslednji učesnik Grupe A na programu je od 20. do 26. aprila, na njemu osim domaćina Italije, učestvuju Ukrajina, Poljska i takozvano Kosovo.

Napomena 2: Grupu B će kompletirati ili drugoplasirani sa turnira u Italiji, ili Mađarska.

Mečevi grupne faze za Prvenstvo Evrope na programu su od 16. do 23. maja, po dva najbolja tima iz grupe idu u nokaut fazu, četvrtfinala se igraju 25. i 26. maja, polufinala su 29. maja, a prvaka Starog kontinenta dobićemo 1. juna.


 


tagovi

Radovan KrivokapićorlićiEvropsko prvenstvo U17EPU17Srbija U17U17kadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara