Žreb za Kup: Partizan protiv Zvezdine filijale

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 12:19

Osvajač duple krune čeka Radnički iz Niša, Vojvodina ponovo igra gradski derbi

Partizan će poteru za trofejom u Kupu Srbije nastaviti duelom sa Zvezdinom filijalom. Sudar ekipe Igora Duljaja sa Grafičarom, u okviru osmine finala masovnijeg takmičenja, biće sasvim sigurno najzanimljiviji meč 6. decembra. To je odlučeno žrebom u prostorijama FSS na Terazijama.

Bez ikakve sumnje Partizan će biti veliki favorit protiv tima sastavljenog od momaka iz omladinske škole fudbala. Ali teško da će ekipa Marka Neđića otići na u Humsku sa belom zastavom. Imaće Grafosi motiv da se pokažu, i možda skrenu pažnju matičnog kluba. Posebno što su u preliminarnoj rundi bili bolji od subotičkog Spartaka, dok su prošle godine eliminisani od Vojvodine tek posle izvođenja jedanesteraca.

Izabrane vesti

Crvena zvezda neće mrdati iz Beograda. Crveno-beli će dočekati niški Radnički, u reprizi prvenstvenog duela odigranog 30. septembra na Marakani. Domaćin je tada slavio minimalnim rezultatom, pogotkom Mirka Ivanića...

Poslednji put Crvena zvedai Radnički igrali su u masovnijem takmičenju 16. februara 2022. godine, kada su Nišlije zahvaljujući briljantnom golmanu Filipu Dujmoviću stigle do penal serije. Na kraju je Crvena zvezda, uz tri odbranjena penala Milana Borjana, prošla dalje i osvojila još jedan trofej.

Vrlo zanimljivo će biti i u Kragujevcu. Stadion Čika Dača će biti domaćin komšijskog derbija između Radničkog i Smedereva. Susret će biti zanimljiv i zbog vrlo neprijateljskih odnosa dve navijače grupe.

Vojvodina će posle duela sa RFK Novim Sadom, čekati još jednog gradskog rivala. Ovog puta Mladost će biti domaćin Staroj Dami. Čukarički bi trebalo da ima nešto lakši posao protiv Javora.

PAROVI OSMINE FINALA KUPA SRBIJE

OFK Vršac - Napredak

Partizan - Grafičar

Čukarički - Javor

Voždovac - Radnički SM

Radnički Kragujevac - Smederevo

Inđija - Novi Pazar

Mladost GAT - Vojvodina

Crvena zvezda - Radnički Niš

Mečevi su na programu 6. decembra

 * u slučaju nerešenog ishoda odmah se šutiraju penali

 


tagovi

Kup SrbijeGrafičarFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara