Filip Holender protiv Proletera (© Star sport)
Filip Holender protiv Proletera (© Star sport)

Žreb za Ligu konferencija: Partizan bi da pobegne od Rubina, Vitesea i Turaka, sa svima ostalima može

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 11:28

Poznat spisak potencijalnih rivala crno-belih za treće kvalifikaicono kolo

Navijači Partizana na sedmom nebu. Iako prva, pobeda nad novosadaskim Proleterom izazvala je euforiju među Grobarima, spremnim da kao retko kad poslednjih godina prate dešavanja u i oko Partizana. A prvo sledeće koje se tiče crno-belih je žreb trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Predstavnik Srbije će se u ponedeljak, kao deo para sa DAC-om iz Dunajske Strede, naći u povlašćenom delu žreba za narednu fazu novormiranog UEFA takmičenja. Dueli sa slovačkim timom na programu su 22. i 29. jula, a pre toga će se znati s kim se pobednik ovog dvomeča sastaje u narednoj eliminacionoj rundi.

Izabrane vesti

Od timova koji su direktno obezbedili učešće u pomenutoj fazi takmičenja, potencijali rivali Partizana – ili DAC-a – su: Vitese (Holandija), Rubin Kazanj (Rusija), Kolos Kovalika (Ukrajina), Trabzon (Turska) i Lucern (Švajcarska).

Ili će to biti pobednici dvomeča:

Hajduk Split (Hrvatska) – Tobol (Kazahstan)

Didelanž (Luksemburg) – Bohemijans (Republika Irska)

Soči (Rusija) – Kešla (Azerbejdžan)

Aberdin (Škotska) – Haken (Švedska)

Kauno (Litvanija) – TNS (Vels)

Olimpija (Slovenija) – Birkirkara (Malta)

Hibernijan (Škotska) – Santa Koloma (Andora)

KuPS (Finska) – Vorskla (Ukrajina)

Petrokub (Moldavija) – Sivas (Turska)

Pogon (Poljska) – Osijek (Hrvatska)

Lači (Albanija) – Univerzitatea Krajova (Rumunija)

Larn (Severna Irska) – Orhus (Danska)

AEL Limasol (Kipar) – Vlaznija (Albanija)

Ujpešt (Mađarska) – Vaduc (Lihtenštajn)

Domžale (Slovenija) – Honka (Finska)

Lokomotiva Plovdiv (Bugarska) – Slovačko (Češka)

Elfsborg (Švedska) – Milsami (Moldavija)

RFS (Letonija) – Puškaš Akademija (Mađarska)

Ararat (Jermenija) – Šljonks (Poljska).

U nepovlašćenom delu žreba nalaze se još Vojvodina i Čukarički, ali kao predstavnici srpskog fudbala svakako ne mogu na Parni valjak, baš kao što ni bolji iz okršaja Spartaka iz Trnave ili rumunskog Sepsija ne može da mu bude naredni rival, kako bi se izbegao susret dva slovačka tima u narednoj rundi.

Nije precizirano nikakvim dokumentom, mada praksa poslednjih godina uči da će UEFA gledati kako da izbegne susrete srpskih i hrvatskih klubova, kako bi se predupredili eventualni incidenti. To znači da izvesno neće u Humsku ni Hajduk iz Splita, pod uslovom da eliminiše kazahstanski Tobol ili Osijek, bude li bolji od poljskog Pogona. Naravno, ako tim Aleksandra Stanojevića prethodno savlada DAC.

Od mogućih protivnika, čini se da bi najveće „koske“ Partizanu predstavljali ruski predstavnici Rubin iz Kazanja ili Soči, Vitese koji je imao dobru sezonu u Holandiji, kao i ambiciozni turski timovi, Sivas i Trabzon. Utisak je da Partizan sa većinom ostalih ne bi trebalo da ima većih problema.

UEFA će tokom nedelje veče ili najkasnije u ponedeljak jutro skratiti listu potencijalih rivala na po najviše pet parova, formiranjem čuvenih podgrupa. Žreb je sutra od 14 časova, prvi mečevi trećeg kola na programu su 5, revanši 12. avgusta, a pobednici će se plasirati u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.


tagovi

Liga konferencijeUEFAFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara