Crno-beli imaju razloga za zadovoljstvo (© MN Press)
Crno-beli imaju razloga za zadovoljstvo (© MN Press)

Žreb za Ligu konferencija: Partizan na Miloševića ili u Portugal

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 14:16

Odlučeno u Nionu

Na početku je bio DAC, zatim Soči, a ukoliko posle slovačkog eliminiše i ruskog predstavnika, Partizan će u završnom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igrati protiv boljeg iz dvomeča portugalske Santa Klare i ljubljanske Olimpije, na čijoj klupi je Savo Milošević.

Opšti je utisak da su na žrebu u Nionu crno-beli prošli odlično. Santa Klara je u prethodnoj sezoni završila tek na šestom mestu Primeire, a i nema posebnog evropskog iskustva, ovog leta tek drugi put učestvuje u UEFA takmičanjima. S druge strane, Olimpija je neubedljivo počela takmičenje u prvenstvu Slovenije i na internacionalnoj sceni, te iako je na Stožicama u nedelju veče bila bolja od Maribora u derbiju, ophrvana je problemima. Kako u igračkom kadru, tako i finansijama.

Izabrane vesti

Par Santa Klara - Olimpija bio je, uz onaj Tobol (Kazahstan) - Žilina (Slovačka), kome su se crno-beli najviše nadali, smatrajući da bi protiv pomenutih timova imali daleko veće šanse nego u sudarima sa predstavnicima turskog fudbala. Zato je za njih dobro što su izbegli okršaje sa Trabzonom (igra najpre sa Moldeom) i Sivasom (gostuje Dinamu iz Batumija), kao i što neće putovati u Beč, ako Rapid ispadne od kiparskog Anortozisa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prvi mečevi plej-ofa su na programu 19. avgusta, revanši su sedam dana kasnije. Crno-beli će, pos uslovom da preskoča narednu prepreku, u prvom meču gostovati, a za prolaz će igrati pred svojim navijačima, što je svakako prednost. Samo najpre da se preskoči Soči.



tagovi

FK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara