ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Dinamo bez sreće, čeka ga Gaćinović i pakao Atine! Borjan može da se osveti Makabiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 12:31

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona moguć i potencijalni derbi Kopenhagen – Sparta

Nije dobro počeo Dinamo prvenstvo u Hrvatskoj, sigurno je poraz od Hajduka u velikom derbiju uticao na raspoloženje u Maksimiru. Ali moraće Modri da se što pre prebace na evropski kolosek, jer ih čeka pakao do potencijalno novog učešća u Ligi šampiona.

Dinamo sutra počinje novu avanturu, pošto u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekuje kazahstansku Astanu. Tim sa Maksimira trebalo bi lagano da preskoči tu prepreku, ali ga u trećem kolu čeka pakao. U slučaju da eliminišu Kazahstance Modri će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv šampiona grčke AEK-a iz Atine, odlučeno je žrebom u Nionu.

Izabrane vesti

Dinamo nije mogao teže da prođe. Posebno što u žuto-crnom delu Atine vlada euforija. AEK je osvojio titulu šampiona Grčke posle pet godina, otvorio je novi stadion Aja Sofija, a tim predvođen argentinskim stručnjakom Hugom Almeidom igra sjajno.

Prvi meč trebalo bi da se igra u Atini.

Imaće Slovan iz Bratislave veliki broj navijača tokom ovog leta. Sigurni smo da će fanovi Crvene zvezde držati fige bivšem kapitenu Milanu Borjanu, od ovog leta golmanu slovačkog prvaka. Veliko iskušenje očekuje Borjana u drugom kolu, pošto će igrati protiv Zrinjskog. A treće kolo nam donosi potencijalno vrlo zanimljiv par.

Slovan i Borjan bi trebalo da se ukrste sa pobedinkom duela Šerif Tiraspolj-Makabi Haifa. Dakle, Borjan bi potencijalno mogao da se osveti šampionu Izraela za prošlogodišnju sportsku tragediju, kada je Makabi eliminisao Crvenu zvezdu.

Sreće nije imao Ludogorec. U slučaju da šampion Bugarske eliminiše Olimpiju iz Ljubljane, čeka ga, vrlo verovatno, odlazak u Istanbul i utakmica protiv Galatasaraja.

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona moglo bi da donese veliki derbi između Kopenhagena i Sparte iz Praga. Šampion Danske je prošle godine bio učesnik Lige šampiona, eliminisao je turski Trabzon. Ali Sparta je u usponu, posle osvojene titule u Češkoj.

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu su 8. i 9. avgusta, a revanši sedam dana kasnije. Pobednici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona imaće zagrantovanu grupnu fazu Lige Evrope.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – TREĆE KOLO STAZA ŠAMPIONA

Rakov/Karabag – Aris/Bate Borisov

Zrinjski/Slovan – Šerif Tiraspolj/Makabi Haifa

AEK Atina – Dinamo/Astana

Ludogorec/Olimpija – Žalgiris/Galtasaraj

Brajdbalik/Kopenhagen – Sparta Prag

Ki Klaksvik/Haken – Helsinki/Molde


tagovi

Dinamo ZagrebMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara