Slavlje igrača Crvene zvezde
Slavlje igrača Crvene zvezde

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Goreće Balkan, Zvezdi se konačno smeši Dinamo

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 12:01

Prvi meč bi se igrao u Beogradu

Ukoliko eliminišu moldavski Šerif fudbaleri Crvene zvezde će u plej-of rundi za plasman u Ligu šampiona igrati protiv boljeg iz dvomeča Dinamo-Legija, odlučeno je žrebom u Nionu. Neće se na Marakani, ali i Maksimiru obradovati ovakvom ishodu, obzirom da bi potencijalni dvomeč doneo mnogo tenzije i vanfudbalskih stvari. Ali spektakl je zagarantovan. Crveno-beli i Modri od raspada države nikada nisu ukrstili koplja, i ako na stranu izuzmemo treću dimenziju potencijalnog dvomeča crveno-beli su solidno prošli. Izbegli su Salcburg i Olimpijakos koji su u ovom trenutku jači rivali od Dinama, bez obzira na velike uspehe zagrebačkog kluba.

Naravno, sve je i dalje pod velikim znakom pitanja. Crvenu zvezdu čeka prepreka u vidu moldavskog Šerifa, dok je Dinamo favorit protiv Legije, ali daleko od toga da Modre čeka lak posao. Poljski velikan je igra odolično u ovim kvalifikacijama. Bez mnogo problema eliminisao je Bodo Glint i estonsku Floru. Sa druge strane Dinamo je demonstrirao moć protiv Valura i posebno kiparske Omonije (2:0 i 1:0). Iza Modrih je sjajna prošlogodišnja sezona u Evropi. Stigli su do četvrtfinala Lige Evrope, pošto se na senzacionalan način eliminisali Totenhem. Ipak, nešto sporije su ušli u ovu sezonu. U prvu tri kola su izgubili pet bodova. Poraženi su od Slavena iz Koprivice, dok su u nedelju remizirali sa Rijekom. Najveća snaga Modrih je golman Livaković, zatim Milsav Oršić, te Bruno Petković.

Izabrane vesti

Prvi meč trebalo bi da se igra 17. avgusta u Beogradu, dok bi crveno-beli gostovali u Maksimiru ili Varšavi 24. ili 25. avgusta.


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara