Žreb za Ligu šampiona: Mančester Junajted najgore prošao! Sreća uz Italijane, Bajern na Čola

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.12.21. | 12:00

Izvučeni su parovi osmine finala elitnog takmičenja

Žrebom u Nionu su određeni parovi osmine finala Lige šampiona!

Bilo je pitanje ko će od nosilaca iz prvog šešira loše da prođe i da izvuče PSŽ ili Čelsi. Na kraju je najgore prošao Mančester Junajted koji će u osmini finala igrati protiv moćnog tima sa Parka prinčeva. Videćemo još jedan klasik: Kristijano Ronaldo protiv Lea Mesija. Mogli su Crveni đavoli mnogo bolje da prođu... Biće ovo treći put u poslednje četiri godine da žreb spaja Junajted i PSŽ. Pre tri godine u osmini finala, Junajted je onim šokantnim penalom u nadokandi vremena pobedio Svece usred Pariza i sliminisao ih u osmini finala. Prošle sezone su bili rivali u grupi i u oba meča su trijumfovali gosti.

Izabrane vesti

Ni Bajern baš ne može da bude zadovoljan žrebom. Izvukli su neugodni Atletiko Madrid. Čolo Simeone je već šest puta do sada predvodio Kolčonjerose u Ligi šampiona protiv Bavaraca. Pre sedam godina ih je na gol u gostima izbacio u polufinalu. Atletiko je u Madridu slavio golom karijere Saula Njigeza sa 1:0, da bi pogodak Grizmana za 2:1 bio dovoljan za prolaz u Minhenu. Već sledeće sezone su se sastali u grupi i oba tima su slavili minimalne pobede kao domaćini, a prošle sezone su opet bili rivali u grupnoj fazi. Bajern je u Nemačkoj bio ubedljiv sa 4:0, dok je u Madridu završeno bez pobednika 1:1.

Mnogi su se pribojavali da iz drugog šešira izvuku Čelsi i da iz prvog šešira izvuku Lil. Upravo taj par je spojio žreb u Nionu pa se može reći da su Plavci jedni od najvećih profitera žreba s obzirom da su mogli da izvuku i Real, Bajern ili PSŽ. Čelsi je apsolutni favorit u dvomeču protiv francuskog prvaka.

Ni Italijani ne mogu da se žale na žreb s obzirom kako su mogli da prođu. Juventus je izvukao Sporting iz Lisabona, Inter ide na Ajaks.

MOZZART JE VEĆ IZBACIO KVOTE ZA OSMINU FINALA LŠ, POGLEDAJTE OVDE SVE KVOTE

Doduše, Juve s obzirom na formu i tradiciju prethodnih sezona ne može nikome da preti u osmini finala. Prethodne sezone su u ovoj fazi ispali od Porta, a čini se da je ovaj Sporting još jači od tadašnjeg tima Zmajeva. Pokazali su to Lavovi i u grupi gde su eliminisali Borusiju Dortmund. Što se Intera tiče, on je mogao da izvuče Siti, Junajted, Liverpul, Bajern, Čelsi... Zato Ajaks deluje kao bolja opcija. Istina je da je holandski velikan protutnjao grupnom fazom sa šest pobeda, ali opet su Interove šanse bolje protiv Holanđana nego protiv nekog od favorita za trofej. Mada se i za Ajaks može reći da je bolje prošao sa Interom nego da je izvukao Čelsi, PSŽ ili Atletiko.

Real Madrid će biti favorit protiv Benfike koja je u grupi izbacila Barselonu, Mančester Siti ne bi trebalo da ima problema protiv Viljareala, a ako bi negde mogli da očekujemo nagaznu minu onda je to okršaj Liverpul protiv Salcburga. Pre dve godine su bili rivali u grupi i tada su Redsi u poslednjem kolu visili za prolaz u Salcburgu ali su na kraju kaznili promašaje Halanda, Minamina i družine. Jirgen Klop je veliki poštovalac Salcburgove fudbalske priče o čemu govori i nekolicina igrača koje je Salcburg lansirao, a danas su kod Klopa u Liverpulu: Mane, Keita, Minamino... Salcburg je najmlađi tim u istoriji nokaut faze Lige šampiona i može da bude kost u grlu favoritima.

PAROVI OSMINE FINALA

Benfika - Real Madrid

Viljareal - Mančester Siti

Atletiko Madrid - Bajern Minhen

Red Bul Salcburg - Liverpul

Inter - Ajaks

Sporting Lisabon - Juventus

PSŽ - Mančester Junajted

Lil - Čelsi

Prvi mečevi se igraju 15, 16, 22. i 23. februara, a revanši su na programu 8, 9, 15. i 16. marta. Domaćini u prvim mečevima su timovi koji su prvi napisani.


tagovi

žreb za ligu šampionaRed Bul Salcburg

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Man. Siti
Čelsi
Liverpul
Inter
Juventus
Bajern
PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara