ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezda mora u Izrael ili Kazahstan

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.06.21. | 12:12

Težak žreb za crveno-bele

Crvena zvezda nije imala sreće na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Crveno-beli će evropsku premijeru imati protiv boljeg iz dvomeča Makabi Haifa - Kairat, odlučeno je žrebom u Nionu. Tim Dejana Stankovića gostovaće u prvom meču, 20. ili 21. jula.

Na Marakani su se nadali da će izbeći boljeg iz duela najboljih timova Izraela i Kazahstana. Uz kiparsku Omoniju, Makabi iz Haife važi za najjači tim u grupi nepovlašćenih timova drugog kola kvalifikacija. U prethodnoj takmičarskoj godini prekinuli su dominaciju imenjaka iz Tel Aviva i okitili se 13. tiulom šampiona Izraela. Tim je uglavnom sastavljen od domaćih igrača, ali velike zasluge za šampionsku titulu pripadaju srpskom štoperu Bogdanu Planiću, te vezisti sa Surinama Šeriju. Biće Makabi blagi favorit u sudaru sa Kairatom, ali daleko od toga da će Izraelcima biti lako.

Izabrane vesti

Tim iz Almatija je osvojio titulu posle 20 godina čekanja, ispred velikog rivala Astane. Istina trenutno je trećeplasiran u tamošnjem šampionatu.. Za žuto-crne, koji su lako prošli Crvenu zvezdu 2015. godine, igraju i momci poznati ovdašnjoj javnosti. Tu je nekadašnji vezista Partizana Nebojša Kosović, zatim Rade Dugalić, te nekadašnja gol mašina CSKA iz Moskve Vagner Lav. Još kada tome dodate dugo putovanje u Kazahstan.

Kairat će protiv Makabija iz Haife, ali i u potencijalnom okršaju sa Crvenom zvezdom, imati prednost kada je reč o takmičarskom ritmu. Sezonu u Kazahstanu je u punom jeku, dok će igrači Crvene zvezde pre drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona imati samo jednu proveru u Superligi. Kairat je u dosadašnjem delu domaćeg prvenstva osvojio 27 bodova. Ima sedam pobeda, šest remija i samo dva poraza.

Kairat je jedan od najbogatijih klubova istočne Evrope, sa godišnjim budžetom od 25.000.000 evra. Potencijalan problem za crveno-bele je i dugačak let do Kazahstana u trajanju od sedam sati. Crveno-beli su imali negativno iskustvo kada je reč o gostovanju Kairatu. Leta 2015. godine Kairat je dvostrukom pobedom izbacio crveno-bele iz kvalifikacija za Ligu Evrope (2:0, 2:1). Međutim, od tada je Crvena zvezda značjano napredovala.

Međutim, jačina potencijalnih rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona zahteva maksimalan oprez i brzo delovanje u letnjem prelaznom roku.


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara