ŽREB ZA LK: Biće vatre u tursko-grčkom derbiju, Lil najgore prošao, Viola najbolje

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.03.24. | 14:04

Izvučeni provi četvrtfinala finala

Nakon žrebova za Ligu šampiona i Ligu Evrope, izvučeni su i parovi četvrtfinala Lige konferencija. Čast da izvlači kuglice je imao nekadašnji grčki vezista Vasilis Cjartas, bivši fudbaler atinskog AEK-a na čijem će se stadionu i odigrati finale 29. maja.

Vatren dvomeč nas očekuje u duelu dva najpopularnija grčka i turska kluba Olimpijakosa i Fenerbahčea. Poznato je kakav rivalitet vlada između dve nacije pa možemo da zamislimo elekricitet kada se sastanu njihovi klubovi sa najvećim brojem navijača. Fudbalski gledano, derbi četvrtfinala je okršaj Aston Vile i Lila. Engleski tim je prvi favorit takmičenja, u prethodnoj rundi je pregazio Ajaksa i može se reći da je Lil imao najmanje sreće u žrebu. Za razliku od Fiorentine koja je prošla najbolje pošto će odmeriti snage sa Viktorijom iz Plzenja i rastu joj šanse da opet igra u finalu kao prošle sezone.

Izabrane vesti

Razloga za zadovoljstvo žrebom imaju PAOK i Briž jer u međusobnom okršaju imaju podjednake šanse za plasman u polufinale. Ovde favorita nema...

A poznat je i dalji kostur turnira. Bolji iz okršaja Olimpiajkosa i Fenera ide na pobednika dvomeča između Vile ili Lila dok će PAOK ili Briž na Fiorentinu ili Plzenj.

PAROVI OSMINE FINALA LK

Briž - PAOK

Olimpijakos - Fenerbahče

Aston Vila - Lil

Fiorentina - Plzenj

Četvrtfinalni mečevi igraće se 11. i 18. aprila, dok su polufinala zakazana za 2. i 9. maj.

 


tagovi

Žreb za Ligu koneferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara