Džon Mekgin (©Reuters)
Džon Mekgin (©Reuters)

Zrinjski dva minuta delila od novog čuda! Ludogorec prošao gore od Partizana – Nordsjeland spakovao sedam komada

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.10.23. | 23:01

Solunski kralj Andrija Živković pogodio iz slobodnjaka, PAOK srušio Ajntraht u Grčkoj...

Čini čuda Zrinjski u evropskim takmičenjima ove godine, ali na novo će morati malo da pričeka. Ispisao je istoriju na stadionu pod Bijelim brijegom, postao prvi učesnik grupne faze nekog evropskog takmičenja iz Bosne i Hercegovine. Okrenuo je AZ Alkmar i nadoknadio tri gola zaostatka, spakovao je četiri u Mostaru i – umalo preživeo na Vila Parku.

Klub iz Birmingema je tokom leta potrošio bezmalo 100.000 evra na pojačanja, ima u timu Nikola Zaniola, Olija Votkinsa, Musu Dijabija, Jurija Tilemansa... Kvaliteta mu ne manjka, ima ga Unaj Emeri na izvoz, ali morao je da upre iz petnih žila da bi Mostarce bacio na kolena. Zrinjski se lavovski borio, odolevao je naletima i dva minuta delila su ga od novog podviga. Džon Mekgin se vinuo u vazduh u dubokoj nadoknadi i raspršio mu san – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Nije stvar u tome da se Unaj Emerio pravio pametan, niti se vodio parolom „lako ćemo“. Oli Votkins i Meti Keš jesu ostali na klupi, međutim, samo malo je prošarao sastav. I te kako je tu bilo igrača koji su standardni u Premijer ligi i daleko od toga da imaju minornu ulogu. Baš jedan takav doneo je olakšanje svima na Vila Parku.

Zrinjski se grčevito branio, tek povremeno pokušavao – Emilijano Martinez imao dobru intervenciju, Nemanja Bilbija bio je najveća opasnost po Aston Vilu – bio je sabijen na svoju polovinu. Neretko je poslednja linija sedela u krilu golmana Marka Marića. Imao ne nestvarne odbrane, vadio je kestenje iz vatre, ali udarac Džona Mekgina nije mogao da skine. Španski strateg poslao je Olija Votkinsa, Daglasa Luiza i Metija Keša na teren, bacio je sve karte na sto i napravio pun pogodak sa uvođenjem ofanzivnog beka.

Meti Keš je savio kiflu, pogodio je Džona Mekgina u trepavicu, a škotski vezista vinuo se u vazduh i poslao loptu u deo mreže koji nije mogao Marko Marić da dohvati. Perfektno je trznuo glavom, skresao loptu u dalji ugao i – Vila Park je eruptirao. Čekali su navijači Aston Vile punih 15 godina da gledaju svoj klub u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, imaće po čemu i da pamte taj povratak...

Aston Vila je uputila čak 27 golova ka golu rivala, Nordsjeland duplo manje, ali je spakovao čak sedam komada! Ludogorec se proveo kao bos po trnju, prošao je gore od Partizana u Skandinaviji – 7:1 (4:1). Zlopatio se danski klub od dvomeča sa crno-belima, posle pobede u Humskoj je na jedvite jade trijumfovao samo u kupu. Na četiri prvenstvene utakmice je remizirao, pao je pod noge Fenerbahčeu i bes iskalio na Bugarima.

Nije znao Ludogorec šta ga je snašlo, bila je uključena centrifuga. Vrteo se u bubnju i iz njega nije mogao da izađe. Udarac za udarcem, gol za golom. Svaku drugu dobru šansu Nordsjeland je pretočio u gol. Petorica različitih strelaca, plus autogol španskog veziste Sona. Jedino je Benjamin Nigren uspeo dva puta da pogodi u najefikasnijoj utakmici u Ligi konferencije ove večeri.

Ludogorec je ostao bez Kirila Despodova, završio je u PAOK-u i – namestio pobedu protiv Ajntrahta! Nemci su kleknuli pred solunskim kraljem Andrijom Živkovićem i saigračima – 2:1 (1:0). Srpski reprezentativac je zaljuljao tlo pod nogama suparniku, posloa je nezgodnu loptu iz slobodnjaka i postigao novi gol. Propala je između svih, pala na vreme i završila u mreži. Klub iz Frankfurta je izjednačio, pa u nadoknadi ostao bez svega. Kiril Despodov je ubacio, a Konstantinos Kulijerakis bacio navijače u trans.

LIGA KONFERENCIJE – 3. KOLO

Četvrtak

Grupa A

Olimpija Ljubljana - Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

/Čavrić 55pen/

KI Klaksvik - Lil 0:0

Grupa B

Gent - Makabi Tel Aviv 2:0 (1:0)

/Tisudali 39, 90+2/

Brejdablik - Zorja 0:1 (0:1)

/Gorbač 35/

Grupa C

Astana - Viktorija Plzenj 1:2 (0:0)

/Tomasov 51 - Hori 54, Kalvah 56/

Balkani - Dinamo Zagreb 2:0 (1:0)

/Krijeziju 44, Hamidi 83/

Grupa D

Bešiktaš - Lugano 2:3 (1:0)

/Abubakar 38, 52 - Aliseda 81, Vladi 86, Baji 90/

Bode Glimt - Klub Briž 0:1 (0:1)

/Vanaken 20/

Grupa E

Aston Vila - Zrinjski 1:0 (0:0)

/Mekgin 90+4/

AZ Alkmar - Legija 1:0 (0:0)

/Pavlidis 52/

Grupa F

Čukarički - Genk 0:2 (0:2)

/Hejnen 10, Pejntsil 21/

Fjorentina - Ferencvaroš 2:2 (0:1)

/Barak 66, Ikone 90+3 - Varga 25, Sise 50/

Grupa G

Aberdin - HJK Helsinki 1:1 (0:0)

/Miovski 79 - Radulović 59/

PAOK - Ajntraht Frankfurt 2:1 (1:0)

/Živković 28, Kulijerakis 90+2 - Marmuš 68/

Grupa H

Nordsjeland - Ludogorec 7:1 (4:1)

/Ingvartsen 2pen,Osman 11, Tsverkov 31, Nigren 32, 74, Son 68ag, Rasmusen 86 - Verdon 9pen/

Spartak Trnava - Fenerbahče 1:2 (0:0)

/Ofori 88 - King 70, 81/



tagovi

Liga konferencijeex-Yu fudbalEX-YU ligeZrinjskiAston VilaLudogorecNordsjelandPAOKAjntraht FrankfurtAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara