(©hskzrinjski.ba)
(©hskzrinjski.ba)

Zrinjski napada vrh tabele, Široki ga čuva

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.22. | 10:38

Šampion Bosne i Hercegovine polako hvata priključak za rivalima

(dopisnik Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine od početka sezone klubovi kubure sa odigravanjem utakmica, pa su primorani da sada stižu broj odigranih utakmica, iako to znači paklen ritam utakmica. Jedan od njih je i mostarski Zrinjski, koji je zbog utakmica u Evropi zapostavio domaće prvenstvo, pa već neko vreme moraju da igraju u ritmu subota-sreda.

Izabrane vesti

Iako je šampion Bosne i Hercegovine dobrano kasnio sa utakmicama, čini se da se to nimalo ne oseti u igri. Tim Sergeja Jakirovića polako ali sigurno hvata priključak za vrhom tabele, iako ima tri utakmice manje u odnosu na ostatak lige. Trenutno je na petom mestu sa 18 bodova, svega četiri manje od liderske pozicije. Otkako su ispali iz Evrope, u potpunosti su se posvetili domaćim obavezama, pa su sve njihove misli usmerene upravo na prvenstvo. Od tog pomenutog ispadanja iz Evrope, odigrali su sedam utakmice u prvenstvu. Upisali pet pobeda i dva poraza. Sasvim sigurno, zadovoljavajući skor za tim Sergeja Jakirovića, jer je razumljivo da zgnusnut raspored utakmica mora ostaviti traga. Već danas mogu doći u jako povoljnu situaciju, i potpuni priključak za vrh tabele, ali se mora doći do trijumfa. Ukoliko pobedi, Zrinjski će imati svega bod manje od Širokog, ali i dve utakmice manje, pa će se u bližoj budućnosti stvoriti situacija za pol poziciju.

Ono što karakteriše Zrinjski ove sezone jeste dobra odbrana. Primio je svega šest pogodaka, što ga čini najboljom odbranom lige. Postigao je 16, a naravno tu prednjači Nemanja Bilbija sa šest pogodaka, pa će kapiten Plemića i danas biti najveća pretnja po odbranu protivnika. Iako je okosnica tima ostala, stručni štab je napravio određene promene u ekipi. Stigli su momci koji su vrlo brzo našli svoje mesto pod suncem poput Ćužea, Stranputa, Sučića, Sabljića, Ilinkovića, pa je širok roster razlog više za zadovoljstvo u taboru Plemića. Svestan važnosti utakmice je i trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

"Široki je pokazao da je zasluženo na vrhu zajedno sa Željom. Jako teško gube utakmice, imaju samo jedan poraz. Puni su samopouzdanja i imaju mladu ekipu koja se doslovce baca na glavu za svakom loptom. Kolega Barbarić radi jako dobar posao i moraćemo se dobro potruditi. Očekujem da ćemo biti energični, jer su ovo utakmice u kojima dajete preko sto odsto. Očekujem i puno ljudi na tribinama, iako je termin malo škakljiv, jer u isto vreme Dinamo igra Ligu prvaka", kazao je Jakirović, koji neće moći računati na Franu Maglicu i Damira Zlomislića.

Za ekipu Širokog Brijega se može reći da su jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Istina, Široki je uvek pri vrhu tabele, ali ove sezone se tim dosta promenio. Javnost nije videla tim sa Pecare u konkurenciji za titulu. Međutim, kako vreme prolazi Širokobriježani pokazuju da će imati jako važnu ulogu u premijerligaškom karavanu ove sezone. Trenutno su prvoplasirani sa 22 boda i svega jednim porazom do sada. Bilo je to poslednjeg dana avgusta od Tuzla Sitija (4:1), dok je sve osim toga Široki pokazao jako visak nivo kvaliteta. Ono što je karakteristično za ovu ekipu jeste jako sigurno i tvrda igra. Nema mnogo golova, te su to uglavnom utakmica sa jednim ili dva pogotka. Međutim, u derbiju je moguće sve očekivati. Gostima bi eventualni trijumf značio jako mnogo jer bi se izdvojili na vrhu, dok bi verovatno bili i zadovoljni sa jednim bodom. Sve u svemu, uzbuđenja ne bi trebalo manjkati.

"Hercegovački derbi je uvek više od obične utakmice. Zrinjski je najtrofejniji klub i poslednjih godina dominira BiH fudbalom. Široki je redovan učesnik evropskih takmičenja i trenutno vodeća ekipa u ligi, tako da su to i više nego dobri razlozi za dobru utakmicu. I jedni i drugi će dati maksimum za tri boda i očekujem pravu derbi utakmicu", istakao je iskusni šef struke Širokog Ivica Barbarić te dodao da neće moći računati na Barišića i Valinčića.

ZAOSTALI MEČ 5. KOLA PREMIJER LIGE BIH

Sreda

18.45: (1,58) Zrinjski (3,70) Široki Brijeg (5,70)



tagovi

ZrinjskiŠiroki BrijegPremijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara