Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)
Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)

Zrinjski potvrđuje dominaciju i čuva vrh

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.10.22. | 11:22

Bosna i Hercegovina: "Najopasniji igrač Tuzlaka je Petar Mišić. Oko njega se sve vrti, on je polazište svih akcija i opasnosti, promenili su mu poziciju pa sada igra iza napadača", istakao je trener tima iz Mostara Sergej Jakirović pred duel sa Tuzlacima

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Od kako je krenula nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine niti jednom nije kompletirano kolo. Razlozi su već dobro poznati. Nemogućnost igranja pojedinih klubova na svojim terenima, te obaveze koje su neki klubovi imali u Evropi. Jedan od njih je i mostarski Zrinjski, kojem je takmičenje u međunarodnim takmičenjima bilo prioritet, pa je po eliminaciji krenuo da igra ubitačnim ritmom sreda – subota. Iako su duže vreme ekipa koja kasni sa odigravanjem utakmica, večeras će to da se izjednači, pa je ostao još da se odigra odloženi meč 7. kola.

Izabrane vesti

Kada bi se fudbal u BiH ređao po kvalitetu bez gledanja u tabelu, definitivno bi na prvom mestu bio Zrinjski, a onda svi ostali. Celu prošlu sezonu su Mostarci dominirali, pobeđivali, obarali rekorde. Slična situacija je i u ovom šampionatu. Ni činjenica da su za protivnicima kasnili nekoliko utakmica i da su bili primorani da igraju ubitačnim ritmom, nije ih sprečila da dokažu da su i dalje klasa iznad u odnosu na sve ostale klubove.

Iako imaju utakmicu manje, nalaze se na vrhu tabele sa tri boda prednostu odnosu na drugoplasirani Široki Brijeg, pa je jasno koliko bi eventualna pobeda značila Plemićima. Otišli bi na plus šest, pa bi ostalim konkurentima bilo jako teško da to stignu, s obzirom na činjenicu da Zrinjski ne planira da uspori. O tome najbolje svedoči i forma tima iz Mostara koji je od te pomenute eliminacije iz Evrope upisao 10 pobeda, jedan remi i svega jedan poraz. Dakle, fantastična serija dovela je Plemiće na vrh tabele i po svemu sudeći teško će neko uspeti da ih poremeti u nameri da odbrane šampionsku titulu. Imaju drugi najefikasniji napad lige, jedan gol manje od današnjeg rivala, dok je odbrana daleko najbolja.

Na listi strelaca prednjači Nemanja Bilbija, koji će i danas biti najveća pretnja po odbranu protivnika.

Ispred sebe imamo zahtevnog protivnika, ekipu koja je dobro ušla u prvenstvo, ali koja puno oscilira, od odličnog do prosečnog. Razlog u tome ja vidim u velikoj promeni igrača u odnosu na prethodnu sezonu. Treba vremena da sve to sedne na svoje mesto. Najopasniji igrač Tuzlaka je Petar Mišić. Oko njega se sve vrti, on je polazište svih akcija i opasnosti, promenili su mu poziciju pa sada igra iza napadača. Takođe, imaju Smajlagića i Kulibalija koji su jako opasni. Pokazali su da mogu da postignu pet golova, ali mogu i izgubiti od bilo koga. Nepredvidivi su i treba ih shvatiti maksimalno ozbiljno što mi sigurno hoćemo, kako bismo nastavili pobednički niz“, istakao je šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović.

Ako se za neki klub u Premijer ligi BiH može reći da je nepredvidiv, to je definitivno Tuzla Siti. Ekipa od koje smo u prethodnih 14 kola videlama baš sve. Od sjaja do očaja. Od mnogo golova do bezopasnosti. Od euforije do razočarenja. Na startu sezone držali su lidersku poziciju zajedno sa Širokim Brijegom, ali je forma krenula silaznom putanjom. Sve to, doprinelo je su Tuzlaci trenutno na šestom mestu sa 20 bodova, pet manje od treće pozicije koja vodi u Evropu.

Ono što ovaj tim karakteriše jeste odličan napad. Najefikasnija su ekipa prvenstva sa 26 pogodaka, dok imaju treću najgoru odbranu prvenstva sa čak 21 primljenim golom. U velikom broju slučajeva njihove utakmice su išle preko tri ili četiri gola, što je retkost u Premijer ligi. Sa formom su znatno pali, pa su u prethodnih sedam utakmica upisali samo jedan trijumf, i to nad Sarajevom, da bi pet puta bili poraženi, te jednom remizirali. Sigurno je da im za povratak u staru formu treba jedna šok terapija u vidu dobrog rezultata, a najbolja prilika za to je srušiti lidera, što će Tuzlaci sigurno pokušati.

Svesni smo da smo u poslednje vreme podbacili s rezultatima, ali mislim da se možemo da se podignemo. Nedostajalo nam je i malo sportske sreće, pa je red da se to negde vrati. Mi želimo plasman u Evropu i samim tim moramo podići nivo igre. Znamo da je pred nama jako teško gostovanje. Zrinjski je u fantastičnoj formi, lider je na tabeli, pun samopouzdanja. Međutim, nama odgovara kad je teren dobar i kada je ambijent sportski. Pokušaćemo da im pomrsimo konce, jer bi to nama puno značilo za nastavak sezone“, istakao je fudbaler domaćih Semir Smajlagić, koji je u dosadašnjem delu sezone postigao pet golova i najbolji je strelac tuzlanskog tima.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 6 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – ODLOŽENI MEČ 7. KOLA

Sreda

17.00: (1,40) Zrinjski (4,30) Tuzla Siti (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1BiHZrinjskiTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara