Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)
Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)

Zrinjskom Željo prioritet, AZ Alkmar je zaboravljen

Vreme čitanja: 5min | ned. 24.09.23. | 12:54

Derbi 8. kola Premijer lige BiH na programu je u nedelju od 19.45 časova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Premijer liga Bosne i Hercegovine konačno je krenula normalnim ritmom posle silnih odgađanja na početku sezone. Kristališe se i tabela, pa je već otprilike postalo jasno ko će se boriti za titulu, a ko za opstanak. Neki klubovi nisu baš otvorili sezonu kako su želeli, pa će morati popraviti utisak što pre. Takav slučaj je upravo sa ekipama koje će večeras odmeriti snage u okviru osmog kola.

Izabrane vesti

19.45: (1,45) Zrinjski (4,00) Željezničar (7,00)

Mnogo se prethodnih dana pisalo i govorilo o nesvakidašnjoj pobedi Zrinjskog nad Alkmarom, i to potpuno opravdano. Međutim, šampion Bosne i Hercegovne je primoran da to što pre zaboravi. Jer, ako i naredne sezone želi igrati grupnu fazu nekog takmičenja, to mora obezbediti kroz prvenstvo BiH. Iako je dobro krenulo sa dva sigurna trijumfa, usledila su dva neočekivana poraza. Prvo od Posušja kod kuće pa onda kod Sarajeva u gostima, pa je Zrinjski trenutno tek na desetom mestu sa šest bodova. Istina, imaju tri utakmice manje, ali dva poraza u uvodnom delu definitivno nisu očekivali. Čak se i nakon toga sve glasnije govorilo o smeni trenera Krunoslava Rendulića, ali posle onog čuda sa Alkmarom, to se izbrisalo kao gumicom. Upravo je hrvatski stručnjak u intervjuu za Mozzart sport, koji je dao posle epskog preokreta, rekao da je sada prioritet Željezničar. Svesni su naravno u taboru šampiona Bosne i Hercegovine da bi bilo previše imati još jedan negativan rezultat i da bi bilo bodovni zaostatak za vodećim ekipama na tabeli bio težak za dostizanje. Iz tog razloga, očekuje se da će domaći svim silama krenuti na pobedu kako bi se vratili u borbu za sam vrh, jer im je realno tu i mesto.

Bilo je veliko pražnjenje i mentalno i fizički, nikad se nije lako prešaltati iz jedne priče u drugu. Ovo je naša stvarnost i realnost, domaća liga je ta koja te vodi u Evropu, koja ti daje šansu da ponoviš iste rezultate kao i ove godine. Moramo se prebaciti na Željezničar. Možda nisu u nekom dobrom momentu, ali su sigurno su dobra ekipa, koja ima kvalitet, koja dolazi iz jednog lošeg niza i sigurno će to probati prekinuti i na nama je da damo sve od sebe, pružimo kvalitetnu igru i dođemo do pobede. Cilj je pobeda, uvek i protiv svakog i to se neće ništa menjati. Imamo u konkurenciji 30 igrača i to nije lako rasporediti, neki će dobiti više minuta u Evropi, neki u domaćem prvenstvu, da bi svi bili u dobrom ritmu“, istakao je šef stručnog štaba Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Posle odličnog starta sezone, za Željezničar je usledio pad forme. Tri vezana poraza dovela su tim u sredinu tabele i donela negativnu atmosferu. U medijima u BiH se čak govorilo i o smeni mladog trenera Nermina Bašića. Pitanje je šta će biti ako se veže i četvrti poraz. Imao je Željo problema i sa izostancima igrača, ali bi se sada i to trebalo popraviti, osim napadača Krpića koji će zbog povrede još biti odsutan. Imaće Plavi sa Grbavice težak zadatak da negativan niz prekinu kod šampiona, ali su izričiti da put Mostara nisu otišli sa belom zastavom.

Sami sebe smo kaznili, i treneri i igrači, novčano smo se svi kaznili jer zaista smo bili loši zadnju utakmicu. Mislim da se možemo sabrati kao klub i s našim navijačima možemo izaći iz ovih stvari. Tek je sedmo kolo prošlo i mi imamo još toga za pokazati. Trenutno stanje nas ne zadovoljava i znamo gde smo pali. Moramo pozitivno gledati. Imamo dva izbora - ili ćemo bežati ili ćemo se boriti. Ja nisam čovek koji beži. Ja sam čovek koji se bori i dok god vidim mogućnost da mogu s klubom nešto napraviti, biću tu. Verujem u ovaj zajednički projekat. Mislim da je ovo proces u koji smo mi upali, najavljivao sam ovaj pad tako da znamo šta nam je činiti i šta moramo. Moramo izaći iz krize, moramo izgarati na terenu. Ne lepo igrati, nego se pofajtati za rezultat u naredne tri utakmice", kazao je trener Željezničara Nermin Bašić.

16.00: (2,35) Zvijezda 09 (3,25) Posušje (2,85)

Zvijezda je u elitni rang ušla sa velikim očekivanjima. Međutim, rezultati im ne idu na ruku pa su do sada osvojili svega tri boda. Bila je to minimalna pobeda nad Slogom, mada su u skoro svakom meču uspeli da postignu bar po jedan pogodak. Radi se o ekipi koja igra otvoren fudbal, pa su Zrinjskom dali tri gola, Borcu dva…Isto tako, reč je o ekipi koja ima najlošiju odbranu lige i ne bi iznenadilo da i danas bude utakmica sa velikim brojem pogodaka. U međuvremenu, Zvijezda je dovela još nekoliko igrača što pokazuje da se nisu pomirili sa ispadanjem te će nastojati da dođu do vrlo važnih bodova. U goste im stiže Posušje. Ekipa koja je pokazala da je jako nezgodan protivnik. Odneli su sva tri boda iz Mostara, gde su pobedili Zrinjskog, dok su u prošlom kolu nesrećno poraženi u Banjaluci. Iskusni stručnjak na klupi tima iz Hercegovine Branko Karačić, posložio je kockice i očekuje se da Posušje mnogo ranije obezbedi opstanak nego što je to bio slučaj prošle godine. Ako ponove igru sa prethodna dva gostovanja, imaju se čemu nadati.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

BIH 1 – 8. KOLO

Petak

Široki Brijeg – Sarajevo 1:0 (0:0)

/Činedu 73/

Subota

Tuzla Siti – Borac Banjaluka 1:2 (0:2)

/Redžić 77 – Hrelja 24, Lukić 27/

Gabela – Igman 4:0 (1:0)

/Skorup 45+1pen, Musulin 64, Obšivač, 80, Husukić 88/

Velež – Sloga Doboj 4:2 (2:1)

/Haskić 16, 41, 87, Džafić 90+11pen – Jović 36, Vidić 53/

Nedelja

16.00: (2,35) Zvijezda 09 (3,25) Posušje (2,85)

19.45: (1,45) Zrinjski (4,00) Željezničar (7,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ZrinjskiFK ŽeljezničarŽeljezničarBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara