Martin Zubimendi (©AFP)
Martin Zubimendi (©AFP)

Zubimendi i Sosijedad se dogovorili: Novi ugovor - veće obeštećenje

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.10.22. | 13:56

Mladi centralni vezista produžio saradnju sa matičnim klubom do 2027, a otkupna klauzula skočila sa 60.000.000 na 90.000.000 evra

Ono što je pre nekoliko dana najavljeno, danas je ozvaničeno: Martin Zubimendi i Real Sosijedad produžili su saradnju do 2027. godine.

Uspeli su Baski u nameri da dobiju potpis 23-godišnjeg centralnog veziste poniklog u omladinskom pogonu kluba, ali je jasno da to nije učinjeno iz namere da postane simbol plavo-belih po broju odigranih sezona, već da bi zainteresovanim klubovima mogli da traže više novca od dosadašnjih 60.000.000 evra, koliko je glasila otkupna klauzula.

Izabrane vesti

Španci tvrde da će cena Zubimendijevog transfera sada skočiti na 90.000.000.

Ovaj fudbaler doživeo je izuzetan napredak u prethodne dve sezone, od kada je postao prvotimac kluba iz rodnog San Sebastijana. Jedan je od igrača sa najvećom minutažom u timu Imanola Alguasila, koji ga je i uveo u seniorsku konkurenciju. Stigao je čak i do dresa A reprezentacije Španije.

Martina Zubimendija letos je htela Barselona, Ćavi ga vidi kao naslednika Serhija Busketsa, ali rukovodstvo Real Sosijedada nije htelo da pregovara o obeštećenju manjem od pomenutih 60.000.000 evra. S obzirom na to da je interesovanje pokazivao i Mančester Junajted, u San Sebastijanu su rešili da na vreme naprave korak koji će im omogućiti još veću zaradu prodajom svog "dirigenta".



tagovi

Real SosijedadPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara