Klop: Žao mi je Pepa, šokirao sam se kada sam čuo za kaznu Sitiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.20. | 22:36

Neverovatan mi je osećaj kada pogledam tabelu, priznao Nemac posle nove pobede Liverpula

Trener Liverpula Jirgen Klop izjavio je nakon pobede nad Noričom (1:0) da mu je žao kolege iz Mančester Sitija Pepa Gvardiole i njegovih igrača koji su izbačeni iz evropskih takmičenja u naredne dve godine.

UEFA je žestoko kaznila Siti zato što su čelnici kluba raznim malverzacijama pokušali da prevare Evropsku fudbalsku uniju i time izbegnu kazne za kršenje brojnih propisa.
Da budem iskren, jako mi je žao Pepa i njegovih igrača, ali im to neće pomoći. Bio je potpuni šok kada je vest izašla. Trener sam i mogu da pričam samo o fudbalu. Ono što su Pep i Mančester Siti uradili od kada sam došao u Englesku je izuzetno. O ostalim stvarima ne bih govorio”, rekao je Klop.

Izabrane vesti

Osvrnuo se trener Redsa i na meč sa Noričom, na kome se Liverpul dobro namučio da bi stigao do trijumfa.
“Razloga je bilo više. Vetar, nedovoljno prostora između linija. Nismo se najbolje ni pozicionirali, pa naši vezni igrači nisu bili spremni na duge lopte kojih je bilo previše, ali smo se posle prvih 45 minuta navikli na uslove”.

U tim se vratio i Sadio Mane koji se oporavio od povrede i jedinim golom na meču doneo svom timu pobedu.
Pomaže kada na klupi imate tako kvalitetnog igrača. Mogao je Sadio i da startuje, ali sam želeo da ga odmorim za utorak. Kvalitet drugih igrača je prevelik tako da ne moram uvek da forsiram”.

Redsi sada imaju 25 poena prednosti u odnosu na prvog pratioca Mančester Siti i čini se da je pitanje šampiona već rešeno.
“Toliko je neverovatno da mi je teško da razumem. Nisam previše pametan, nikada nisam bio u ovakvoj situaciji. Uđem u svlačionicu, analiziram utakmicu i mogu samo da kažem “da, da, čestitam, pobedili smo”. Neverovatno je“.

Iako je pobeda stigla tek u završnici meča, nemački stručnjak nije bio previše zabrinut.
“Izrazi lica mojih igrača govorili su da nisu nervozni, da uživaju i ako je jedan tim trebalo da postigne gol bili smo to mi“, završio je Klop.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara