©Starsport
©Starsport

Zvanično: Aleksandar Ranković preuzeo Den Hag

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 15:53

“Ovo je došlo potpuno neočekivano”, priznaje srpski trener

Nagoveštaja je bilo, ali sada je postalo – zvanično. Aleksandar Ranković, bivši fudbaler Rada i Partizana, ustoličen je na mesto prvog trenera holandskog prvoligaša Den Haga.

Nekako iznenađujuće, neočekivano, dobila je Srbija trenera u jednoj od najjačih liga Evrope. A, priznaje Ranković da je i za njega sve to “palo s neba”. Pogotovo što je do sada bio samo pomoćni trener. Ovo će mu biti prvi samostalni posao.

Izabrane vesti

Jedna od preporuka Rankoviću za mesto trenera Den Haga je to što klub poznaje “u prste”, jer je šest godina igrao za taj klub.

Sve ovo je došlo potpuno neočekivano. Čitao sam da je prvi kandidat za posao Moris Stajn, ali prošle nedelje pozvao me Mohamed Hamdi i tražio da razgovaramo. Ne znam šta se desilo sa Stajnom, nije to ni moja stvar, međutim, poslao mi je poruku, čestitao mi je, poznajemo se od ranije. Nadam se da će i on uskoro da pronađe klub”, rekao je Ranković za holandske medije.

Svestan je srpski trener da sada otvara jedno potpuno novo poglavlje u karijeri, u životu.

Ne mogu da poreknem da sam ovo oduvek želeo, da sam ambiciozan. Moj san je bio da postanem prvi trener u Holandiji, u zemlji gde sam se školovao za posao. Imao sam tri fantastične godine kao pomoćnik Henku Frejzeru, sjajno smo sarađivali. Imao sam dosta slobode u radu, što mi je omogućilo da napredujem. Trener sam u Holandiji već osam godina, tako da i nisam baš novajlija”.

Posebno je Ranković srećan što samostalnu karijeru počinje u klubu u kojem je proveo šest godina kao igrač.

To je poseban deo cele priče. Znam klub, mentalitet ljudi u njemu i oko njega, pa mislim da sam u prednosti zbog svega toga”.

Na konstataciju da ga čeka težak posao, jer je Den Hag prekinutu sezonu završio na pretposlednjem mestu i samo ga je korona spasla ispadanja, Ranković je uzvratio:

Zar postoji neki klub u kojem je lako raditi ovaj posao? Ja ne znam nijedan. Den Hag je imao sreće ove sezone i drago mi je što smo svi svesni i iskreni oko toga. Mislim i da imamo dovoljno vremena da se stvari srede. Razgovori koje smo vodili prošle nedelje mi daju razlog za optimizam”, podvukao je Aleksandar Ranković.


tagovi

Den HagAleksandar Ranković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara