Zvanično: Aston Vila ispunila Emerijevu špansku želju, potpisao bek Betisa

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 17:57

Prvo zimsko pojačanje na Vila Parku

Ispunjavane su želje Stivenu Džerardu pa nije bilo razloga da Aston Vila ne obraduje i njegovog naslednika na klupi Unaja Emerija. Španskom treneru je ispunjena prva želja u prelaznom roku.

Na Vila Parku je danas zvanično potvrđen prvi zimski transfer. Ugovor je potpisao španski levi bek Aleks Moreno (29) iz Betisa. Španskom klubu je na ime obeštećenja pripalo oko 15.000.000 evra fiksno plus bi moglo još 2.000.000 evra na ime eventualnih bonusa.

Izabrane vesti

Još otkako je preuzeo Vilinu klupu, Unaj Emeri je insistirao na dovođenju levog beka ofanzivnih karakteristika i prva želja mu je bio Aleks Moreno koji je godinama jedan od najcenjenijih igrača na svojoj poziciji u španskoj Primeri. Ove sezone je kao stater odigrao 15 od ukupno 16 mečeva Betisa i tri i po godine je bio standardan na levom boku andalužanskog kluba.

Bio je jedan od najbitnijih igrača za ekipu trenera Pelegrnija koji se protivio transferu ali ponuda je bila u rangu onih koje se ne odbijaju s obzirom na Morenove godine i situaciju u klubu. Betis poslednje dve godine beleži finansijske gubitke i bila mu je potrebna novčana injekcija od nekog izlaznog transfera pa je tako žrtvovan Moreno kako ne bi morali da prodaju Borhu Igelsijasa ili Gvida Rodrigeza koji su na meti bogatijih klubova.

Moreno će se u Vili za mesto startera boriti za Lukom Dinjom, a trener Emeri planira da ga koristi i kao levog veznog u sistemu 4-2-2-2 koji je probao do sada. Španac verovatno neće biti jedino zimsko pojačanje kluba iz Birmingema. Na Vilinoj listi želja su još Mateo Genduzi iz Marselja i Arno Danžuma iz Viljareala za koje su spremni da plate ukupno oko 90.000.000 evra.


tagovi

Aleks MorenoZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara