Zvanično: Atalanta oborila rekord, Kolumbijac je najskuplji u istoriji kluba!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.20. | 12:36

Očekivana odluka

Atalanta je danas potvrdila najveću kupovinu u istoriji kluba.

Transfer rekorder kluba iz Bergama je postao kolumbijski napadač Duvan Zapata.

Izabrane vesti

On je pre godinu i po dana stigao iz Sampdorije na pozajmicu vrednu 14.000.000 evra uz opciju da ga Atalanta otkupi za dodatnih 12.000.000 evra. Što je lombardijski klub danas i uradio. Tako se ceo transfer Zapate popeo na ukupnih 26.000.000 evra što ga čini najskupljim igračem u istoriji kluba. Dosadašnji rekorder je bio njegov zemljak Luis Murijel kojeg je Atalanta prošlog leta paltila Sevilji 15.000.000 evra.

Zapata je ostavio sjajan utisak u Atalanti od dolaska pre godinu i po dana i konačno je našao klub koji veruje u njega. Na 58 utakmica do sada za Atalantu je postigao 35 golova u svim takmičenjima, a učinak bio i bolji da ove sezone nije imao problema sa povredama.

U Italiju je došao pre šest i po godina kao talentovani 18-godišnjak iz argentinskog Estudijantesa. Kupio ga je Napoli za 7.500.000 evra ali za dve godine podno Vezuva nije ostavio baš najbolji utisak i dao je svega 15 golova na 53 utakmice. Doduše, bio je jako mlad, a konkurencija je bila paklena.

Potom je otišao dve sezone na pozajmicu u Udineze gde je počeo da daje golove, ali ga klub sa Friulija nije otkupio već je otišao na novu pozajmicu u Sampdoriju koja se obavezala da će posle godinu dana da ga otkupi. Đenovljanski klub je to uradio plativši Napolitancima 18.500.000 evra, ali ga je odmah po otkupu ugovora pozajmio Atalanti. U Bergamu je konačno našao pravo okruženje, trener, saigrače i postao je jedan od najboljih napadača Serije A.

Atalanta je izdvojila rekordnu sumu novca za njegovu kupovinu, ali već sada bi mogla da ga proda za veću sumu. Iako to nije plan. Atalanta nema potrebu da prodaje igrače pošto je u prethodna tri prelazna roka samo na obeštećenjima od izlaznih transfera zaradila preko 200.000.000 evra. Zapata nije planiran za prodaju već da ostane u Bergamu na duži vremenski rok. Dosta  mu je bilo pozajmica i neizvesnosti.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara