Adelajd celi je plavo-beli! Ili kako je Sluck dobio armiju navijača širom sveta...

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.04.20. | 19:18

I obradovao ih pobedom od 3:2 na gostovanju kod Isloča

Velikani kakvi su Mančester junajted, Real, Barselona ili Liverpul dobili su globalnu trku za navijače sa Dalekog istoka, ali takmičar na koga se niko nije kladio polako se ubacuje iz drugog plana. FK Sluck je možda i jedini klub koji je nešto izvukao iz cele ove krize pošto je sasvim nenadano dobio armiju navijača širom sveta. Pa je tako večerašnje gostovanje kod Isloča direktno prenošeno i na Fejsbuk grupi “FK Slutsk Worldwide“ dok je preokret posle zaostatka od 1:2 praćen uz egzaltirane komentarima čudnih imena: Rori, Stiv, Džoš, Džejms... Svi oni su oni slavili pobedu od 3:2 u trećem kolu beloruske Premijer lige.
Vreme je za legendu“, napisao je Lars Ginter, momak iz Sijetla, kad je Artjom Serdjuk ulazio u igru, dok je Jan Kempbel iz Kardifa komentarisao kako sudiju treba istući nakon što je zbog odugovlačenja prilikom izlaska iz igre pokazao crveni karton Maratu Burajevu.

Okosnicu novih Sluckovih navijača čine ipak Australijanci, pošto su u ovo dokono vreme ljubitelji fudbala iz Adelajda i osnovali grupu koja broji već više hiljada članova. Na kraju krajeva, u Belorusiji se trenutno igra najbolji fudbal na planeti i očekivalo se da će dobiti i ponekog novog navijača, makar privremenog. S tim da bi Sluck mogao da ima i dugoročne koristi, jer se u njegovom slučaju navijački talas razlikuje od ostalih po strašću sa kojom se mečevi prate i duhovitošću novih simpatizera.

Izabrane vesti

Uostalom, spekuliše se da je Sluck baš zato i izabran, da bi se ljudi bar malo nasmejali u ovim teškim vremenima. Sluck se naime na engleskom trankribuje sa Slutsk. A na engleskom reč “slut“ znači... Pa, recimo devojka sumnjivog morala. Međutim, niko nije očekivao da će ta naizgled nebitna koincidencija privući baš toliko fanova. A kad su se svi oni skupili rešili su da od toga naprave nešto zaista posebno.

Izgleda i da su uspeli. Mečevi Slucka se naširoko strimuju, fanovi sa svih meridijana šeruju selfije dok uz pivce bodre belo-plave, a ni oni iskonski navijači iz Belorusije nisu lenji, pa novim kolegama pojašnjavaju situaciju u Premijer ligi. Artjom Serdjuk je već postao “magičan“ i “kralj“ zato što je u prvom kolu postigao dva gola u pobedi od 3:1 protiv Slavije. U Sluck je inače došao iz treće lige Rusije.

Navijači iz inostranstva su takođe organizovali i akciju prikupljanja pomoći Slucku da preživi u Premijer ligi. Cilj im je da sakupe 25.000 dolara, dobacili su istina do 546, ali i to je više no što je Sluck mogao i da sanja.

Možda i prva lepa fudbalska priča otkako se COVID-19 virus proširio planetom. Aplauz na tome-

BELORUSIJA 1 – 3. KOLO

Petak

Belšina - Gorodeja 0:1 (0:0)
/Sajčić 66/

Dinamo Minsk - Torpedo Žodino 2:0 (2:0)
/Klimovič 21, Bručić 43/

Subota

Šahtjor Soligorsk - Neman Grodno 0:0

BATE Borisov - Ruh Brest 1:0 (1:0)
/Dragun 7/

Dinamo Brest - Slavija Mozir 1:2 (0:0)
/Timonjuk 85ag - Čakli 64p, Kotljarov 77/

Nedelja

Energetik BGU – Minsk 2:0 (1:0)
/Nosko 21, Jahišbojev 90/

Vitebsk – Smoleviči

Minsk Isloč – Slutsk 2:3 (0:1)
/Makas 48, 48 – Koanda 16, Semenov 61, Gafat 75pen/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara