Mark Roka (©Leeds United)
Mark Roka (©Leeds United)

Zvanično: Bajern prodao Roku i lepo zaradio u odnosu na uloženo

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 19:41

Španac se seli u Lids

Doveden je iz Espanjola za 9.000.000 evra da zameni Tijaga Alkantaru, međutim, Mark Roka nije uspeo da se za nešto manje od dve godine nametne u dresu Bajern Minhena. Posle svega 974 minuta provedena na terenu, 25-godišnji Španac seli se u Englesku.

Zanimljivo, iako se nije naigrao u Nemačkoj, Lids je za Roku platio Bavarcima 3.000.000 više nego što su oni oktobra 2020. Espanjolu,a pritom se pominje da bi uz fiksnih 12.000.000 evra Bajern mogao da dobije još 5.000.000 kroz bonuse.

Izabrane vesti

Morali su, ipak, u Jorkširu da reaguju posle vesti da je Mančester siti zainteresovan za njihovog Kalvina Filipsa. Ukoliko su Građani zaista ozbiljni u nameri da angažuju engleskog reprezentativca, neće Lidsu biti lako da ga zadrži. Procenjeno je da je španski defanzivni vezista adekvatno rešenje da nadoknadi gubitak.

Sam dolazak Roke u Bajern bio je veliko iznenađenje oktobra 2020, a kroz učinak i minutažu koju je imao u nemačkom klubu sumnja se ispotavila kao opravdana.

"Hteo sam da igram više. Ovaj transfer je bio dobra prilika za mene i srećan sam. Lidsova istorija je dobro poznata, reč je o odličnom klubu i sjajnoj atmosferi na Eland Roudu. Svi pričaju o tome i srećan sam zbog dolaska u klub", poručio je Mark Roka navijačima Lidsa.

U 24 nastupa koje je sakupio u Bajernovom dresu Španac nije uspeo da se upiše u strelce ili asistente. Daleko bolja izdanja imao je svojevremeno u dresu Espanjola, a videćemo kako će se snaći u Premijer ligi.

Roka je, inače, treće pojačanje Lidsa ovog leta. Pre njega dovedeni su ofanzivni vezista Brendan Anderson i desni bek Rasmus Kristensen, obojica iz Red Bul Salcburga.

Zanimljivo je da engleski mediji pišu da će Mark Roka u Lidsu zarađivati više nego u Bajernu, gde je mesečno primao 53.000 evra. Ne navodi se, međutim, kolika mu je tačno plata u novom klubu.



tagovi

Mark RokaLetnji prelazni rok 2022Lids

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara