Zvanično: Barsa poslala Alenju na pozajmicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 11:55

Mladi vezista u Madridu

Ono što je najavljivano prethodnih dana se danas i ozvaničilo. Mladi španski vezista Karles Alenja nastavlja karijeru u Hetafeu.

Jedan od najvećih bisera koje je izbacila Barselonina škola prethodnih godina će do kraja sezone igrati kao pozajmljen igrač za klub iz madridskog predgrađa. Hetafe neće imati opciju da ga otkupi što znači da u Kataloniji računaju na Alenju u budućnosti.

Izabrane vesti

Alenja je kao talentovani omladinac projektovan u naslednika Ćavija i Inijeste, ali se nilkada nije potvrdio u prvom timu Barselone. Ove sezone kod Kumana je dobijao šansu na kašičicu i odlazak je bio neminovan.

Mladi vezista je ove sezone igrao samo pet mečeva za Blaugranu, sakupio ukupno 170 minuta na terenu i želeo je da ode negde gde će imati veću minutažu. Istovremeno, Barsi je njegov odlazak odgovarao da otvori mesto za neko od zimskih pojačanja poput Depaja ili Garsije.

Alenja je i prošle zime išao na pozajmicu. Tada je prešao u Betis gde je bio standardan i vratio se u formu. Sada ga u Hetafeu čeka konkurencija u vidu Aramabarija, Maksimovića i Timora, ali trener Bordalas je želeo još jednog vezistu na kojeg može da se osloni.

Očekuje se da Hetafe u narednim danima relaizuje i pozajmicu japanskog ofanzivca Takefuse Kuba iz Real Madrida. On je prvi deo sezone proveo na pozajmici u Viljarealu ali nije zadovoljio i sve tri strane su raspoložene da se ta pozajmica raskine već ove zime i da igrač nastavi karijeru u Hetafeu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Karles Alenja

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara