Geret Bejl u Los Anđelesu (©Twitter/printscreen)
Geret Bejl u Los Anđelesu (©Twitter/printscreen)

Zvanično: Bejl se seli u Los Anđeles

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 01:48

Ništa od bajkovitog povratka kući

Umesto povratka kući, u rodni Kardif, Geret Bejl je izabrao da posle Madrida živi u Los Anđelesu, gde će igrati za istoimeni klub. Umesto senzacionalnog transfera da kao aktuelni osvajač Lige šampiona, a ukupno petostruki, iz najvećeg kluba na svetu pređe u redove drugoligaša, Velšanin je odlučio da, ipak, ode u topliju Kaliforniju.

Da li je novac bio presudan - vrlo verovatno. Možda i poziv neke od tamošnjih holivudskih produkcija da snimi film o svojoj karijeri, jer šta se sve u njoj dešavalo i kako je od jednog od najboljih fudbalera svoje generacije došao do toga da ga u Realu bukvalno mole da ode iz kluba zaista i jeste priča za film. Hoćemo li je i gledati na velikom platnu, saznaćemo nekom drugom prilikom. Ono što je trenutno glavna vest, jeste da je Geret Bejl ozvaničnio transfer u Los Anđeles.

Izabrane vesti

Velšanin je na društvene mreže postavio video na kom pozira u opremi svog novog kluba, uz poruku: "Vidimo se uskoro, Los Anđeles".

Očekuje se da ugovor bude potpisan na jednu sezonu, uz mogućnost produžetka saradnje. U Sjedinjenim Američkim Državama Bejl će igrati zajedno sa doskorašnjim kapitenom Juventusa Đorđom Kjelinijem, a tandem sjajnih fudbalera mogao bi da bude na raspolaganju treneru Stivu Čerundolu već za gradski derbi sa Galaksijem, 8. jula. Saigrač će im biti i nekadašnji napadač Arsenala i Real Sosijedada, Meksikanac Karlos Vela, koji od 2018. igra u sunčanoj Kaliforniji.

Los Anđeles prošle sezone nije uspeo da se plasira u plej-of američke MLS, ali je trenutno vodeći na tabeli Zapadne konferencije sa 30 bodova iz 15 mečeva.

Iskusni levokrilni napadač proveo je u Realu devet godina od kada je 2013. stigao iz Totenhema za 101.000.000 evra. Uz pet Liga šampiona osvojio je i tri Primere, međutim, poslednjih sezona nastupi za Kraljevski klub nisu ga mnogo zanimali. Često je bio povređen, iako je redovno nastupao za reprezentaciju Velsa, koju je predvodio do plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru, tek drugog za Ostrvljane u njihovoj istoriji, a prvo posle 64 godine.

Pokušaće Bejl u Americi da održava formu za Mundijal sledeće zime. S obzirom na to da je uspevao da bude predvodnik Velšana iako nije mnogo igrao u Realu, to što MLS nije posebno jaka lika ne bi trebalo da bude problem.


tagovi

Geret BejlLos AnđelesLetnji prelazni rok 2022Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara