Dejli Blind (©Reuters)
Dejli Blind (©Reuters)

Zvanično: Blind dobio čiste papire od Ajaksa

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 15:47

Mark Overmars ga čeka u Antverpenu, Sosijedad mu kvari planove

Tokom Mundijala najavljeno, danas i zvanično: Ajaks se rastao sa Dejlijem Blindom.

Nije došlo do sukoba, povod rastanka nije neprijateljski. Čelnici Ajaksa odlučili su da iskusnom defanzivcu izađu u susret zbog svega što je učinio za klub i šest meseci pre isteka ugovora daju mu čiste papite kako bi na zimu mogao da bira klub.

Izabrane vesti

"Tokom poslednji nekoliko dana postigli smo dogovor sa Dejlijem da raskinemo ugovor. Nadam se da će moći da nađe drugi klub sa kojim će završiti uspešnu karijeru. Zajedno sa Dejlijem smo odlučili da organizujemo meč u Areni (Johan Krojf Areni, prim. aut) kako bi se oprostio od navijača", izjavio je sportski direktor Ajaksa Edvin Van Der Sar povodom raskida ugovora.

Prema prvim najavama holandskih medija, sledeća stanica mogla bi da mu bude Antverpen. Tamo bi ga već čekao Mark Overmars, nekadašnji funkcioner Ajaksa koji je od letos u svojstvu sportskog direktora u belgijskom klubu, a koji ga je između ostalog i vratio među Kopljanike o oživeo mu karijeru posle četiri godine stagniranja na Old Trafordu. Međutim, kako javlja dobro obavešteni Majk Vervij sa holandskog Telegrafa, javio se i Sosijedad koji Blindu može da ponudi više novca.

U Ajaksu je 32-godišnjak znao samo za uspehe. U dva mandata za amsterdamskog velikana osvojio je sedam titula šampiona države, manje jedino od Sjaka Svarta i Johana Krojfa (po osam), po dva trofeja Super Kupa i Kupa Holandije, a poneo je i nekoliko individualnih nagrada. Za matični klub odigrao je 333 utakmice, postigao 13 i namestio 21 gol. Ipak, došlo je vreme za rastanak.

Ajaks je još letos doveo Ovena Vijndala iz AZ Alkmara, i mada je Blind odigrao 13 utakmica u prvenstvu, bilo je to jer je deveg godina mlađi kolega često odsustvovao zbog povreda. Alfred Šrojder pak preferira Vijndala i očigledno nije mogao da mu garantuje veću minutažu u nastavku sezone.



tagovi

Dejli BlindZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara