Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zvanično: Brajtvajt u Espanjolu, od Barse dobio 150.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.09.22. | 21:55

Danac potpisao na tri godine sa katalonskim klubom

Kada joj je pre dve i po godine gorelo pod nogama i bio potreban napadač, Barselona je grebala rukama i nogama kako bi izvan prelaznog roka dovela Martina Brajtvajta i pride pogurala Leganes u Segundu. U međuvremenu se situacija na Nou Kampu promenila, napad katalonskog kluba sada predvodi Robert Levandovski, jedan od najboljih špiceva sveta, i Danac je postao višak.

Nisu na Brajtvajta zapravo računali već duže vreme na Nou Kampu, nije Ćavi prvi koji ga je precrtao, ali problem je bio u tome što nisu uspevali da ga se reše. Sve do danas! Danski reprezentativac pristao je na raskid ugovora, a ono što je posebno zanimljivo u celoj priči je količina novca koju je dobio za rastanak. Kako pišu katalonski mediji, Brajtvajt je za sporazmni prekid saradnje tražio 5.000.000 evra, ali je od Barselone dobio svega 150.000!

Izabrane vesti

Kako bilo, 31-godišnjak je već pronašao novi klub. Danac je i pored navodne ponude atinskog AEK-a odlučio da ne napušta Kataloniju i potpiše za komšijski Espanjol sa kojim je potpisao ugovor na tri sezone.

Za dve i po godine na Nou Kampu Brajtvajt je odigrao 58 zvaničnih utakmica u svim takmičenjima, postigao deset i namestio pet golova.


tagovi

EspanjolMartin BrajtvajtBarselonaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara