Serhio Buskets (©Reuters)
Serhio Buskets (©Reuters)

ZVANIČNO: Buskets stigao kod Mesija u Majami

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 00:03

Ugovor do kraja sezone, uz još dve potom

Sada je zvanično - Serhio Buskets karijeru nastavlja u MLS gde će se pridružiti svom bliskom prijatelju Lionelu Mesiju!

Inter Majami je u kasne večernje sate objavio potpis iskusnog veziste do kraja sezone, uz još dev pride. Konačni dogovor postignut je posle serije ozbiljnih razgovora u proteklih nekoliko dana. Buskets je bio spreman za novi korak u karijeri, a teško da je mogao bolje da izabere s obzirom da će ponovo deliti svlačionicu sa Mesijem.

Izabrane vesti

Kako javlja Mundo Deportivo, na ovom transferu su intenzivno radili generalni direktor Inter Majamija Ćavi Asensi i njegov agent Oskar Tena. Poslednja je bila Busketsova reč, koji je dao zeleno svetlo za realizaciju transfera znajući ko ga u Majamiju čeka.

Bilo je jasno da će jedan od najboljih vezista trećeg milenijuma okončati svoj boravak u Barseloni gde mu je karijera doživela "punoletstvo" gledajući i boravak u mlađim kategorijama katalonskog giganta. Kao prva opcija pominjala se sve popularnija Saudijska Arabija ili Katar, odnosno Al Nasr i Al Hilal. Ponude su bile izdašne, ogromne u poređenju sa onim što će Buskets zarađivati u MLS, ali će i taj deo klub pokriti kroz razne sponzorske ugovore, kao što je to učinjeno u Mesijevom slučaju.

Buskets je odbio ponude sa Bliskog istoka i okrenuo se prelasku preko Atlantskog okeana, najviše iz razloga što je tamo otišao Argentinac. Buskets svoj boravak u Barseloni završava sa 32 osvojena trofeja! Čak devet puta bio je prvak Španije, a uz to ima osvojene i tri Lige šampiona, između ostalog. Jedan je od najuticajnijih fudbalera novijeg doba i čovek koji je oblikovao Barselonin "tiki-taka" sistem. Neizostavni član praktično svih klupskih poduhvata u poslednjih 15 godina, a od svoje kuće oprašta se kao osvajač Primere i Superkupa Španije.



tagovi

Serhio BusketsLetnji prelazni rok 2023Inter MajamiBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara